Παρασκευή 31 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οχι στις ανεξέλεγκτες κατασκευές

"Ομπρέλα" προστασίας από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) σε ακτές και παραλίες. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο με μια πολύ σημαντική απόφαση για το φυσικό περιβάλλον και συγκεκριμένα για τα παράκτια και θαλάσσια οικοσυστήματα των μικρών νησιών, βάζει φραγμούς στις ανεξέλεγκτες εξέδρες ελλιμενισμού για τα ταχύπλοα σκάφη, ακόμη και σε κατασκευές για λουόμενους. Δηλαδή, το ΣτΕ απαγορεύει εξέδρες για λουόμενους, όταν δεν υπαγορεύονται από λόγους δημοσίου συμφέροντος, αλλά αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν 20 περίπου μέρες το ίδιο δικαστήριο με μια άλλη απόφασή του "εκτόπιζε" από τις παραλίες των λουόμενων τα ταχύπλοα σκάφη, jet ski κλπ. Σύμφωνα με το σκεπτικό του ΣτΕ, δεν επιτρέπεται η αλλοίωση του ιδιαίτερου κάλλους των ακτογραμμών, αν δεν εντάσσεται στα πλαίσια ενός γενικότερου ειδικού χωροταξικού σχεδιασμού.

Συγκεκριμένα, το Ε' Τμήμα του ΣτΕ με την υπ' αριθμό 3146/98 απόφασή του ακύρωσε αποφάσεις του περιφερειακού διευθυντή Κυκλάδων και του λιμενάρχη Μυκόνου που παραχωρούσαν δημοτική έκταση 18 τ.μ. για εκμίσθωση και εγκατάσταση πλωτής προβλήτας σε ξενοδοχείο στη θέση Χουλάκια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ