Παρασκευή 31 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα ένταση στην ΠΑΣΚΕ

Υποστηρίζοντας ότι απειλούνται επειδή "ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας αποφάσισε να σταθεί εμπόδιο στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης", αντέδρασαν ο πρόεδρος της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ Χ. Βούζας και το μέλος της διοίκησής της Γ. Τσιβγούλης,στην πολιτική καταγγελία που τους έγινε από τον Τομέα Συνδικαλισμού του ΠΑΣΟΚ.

Οι δυο συνδικαλιστές ήταν επικεφαλής σε ένα από τα πολλά ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ που πήραν μέρος στις πρόσφατες εκλογές στην ΕΤΕ - ΔΕΗ και πλειοψήφησαν έναντι των άλλων ψηφοδελτίων του ίδιου χώρου.

Χθες, δημοσιεύτηκε απόφαση του Τομέα Συνδικαλισμού του ΠΑΣΟΚ, με την οποία καταγγέλλει πολιτικά την "αήθη" λειτουργία των δυο συνδικαλιστών, "που στο όνομα προσωπικών και μόνο φιλοδοξιών και επιδιώξεων, με προσχηματικές ιδεολογικές επικλήσεις, μεθόδευσαν τον αποκλεισμό στελεχών της πλειοψηφίας της ΠΑΣΚΕ, συνεργώντας με τις πολιτικές μεθοδεύσεις της ΝΔ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ". Καταδικάζει επίσης "τη χρήση του τίτλου της ΠΑΣΚΕ από μια μειοψηφία στελεχών" και καλεί "τα οργανωμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ σε ανασυγκρότηση της ΠΑΣΚΕ στη ΔΕΗ"!

Η απάντηση, με ανοιχτή επιστολή, των δυο συνδικαλιστών ήταν άμεση. Αρχικά εκφράζουν την απορία τους για την καταγγελία αυτή και καταγγέλλουν με τη σειρά τους τον γραμματέα του Τομέα Συνδικαλισμού, βουλευτή Ρ. Σπυρόπουλου,τονίζοντας ότι δεν είχε αντιδράσει σε παλαιότερες διώξεις στελεχών και ότι αυτοί έμειναν πιστοί στο κόμμα σε αντίθεση με αυτόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ