Παρασκευή 31 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Απάνθρωπο εργασιακό καθεστώς

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (του ανταποκριτή μας).-

Μπορεί το αντεργατικό νομοσχέδιο να βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της συζήτησης στη Βουλή, ωστόσο στον κλάδο του επισιτισμού - τουρισμού πολλά από τα μέτρα - φωτιά που προβλέπει εφαρμόζονται στην πράξη εδώ και πολύ καιρό και οι επιχειρήσεις της Κρήτης δεν αποτελούν εξαίρεση. Την καταγγελία αυτή έκανε σε συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο Κρήτης ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, που πραγματοποίησε περιοδεία στις επιχειρήσεις του κλάδου και στους τέσσερις νομούς του νησιού, μαζί με τον Χ. Κατσώτη, στέλεχος του Κόμματος και γγ της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού.

"Στα ξενοδοχεία που επισκεφτήκαμε υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, οι απειλές, οι εκβιασμοί για απόλυση είναι καθημερινό φαινόμενο. Αποδείχτηκε τελικά ότι το ξενοδοχειακό κεφάλαιο είναι ένας από τους πιο σκληρούς καπιταλιστές", τόνισε ο Ν. Γκατζής και συνεχίζοντας σημείωσε: "Οι εργαζόμενοι ενώ δουλεύουν από 5 έως 7 μήνες ασφαλίζονται μόνο για 101 μέρες εργασίες, είναι κατανοητό ότι για να βγει κάποιος στη σύνταξη, να συμπληρώσει δηλαδή 4.500 ένσημα πρέπει να δουλεύει 45 χρόνια!".

Από την πλευρά του ο Χ. Κατσώτης κατήγγειλε και το Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του Νομού Ηρακλείου, καθώς και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες άλλων οργανώσεων ότι παίζουν ουσιαστικά το παιχνίδι της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ