Παρασκευή 31 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνάντηση για τα Ταμεία Αρωγής

Τις θέσεις της για την ενοποίηση των Ταμείων Αρωγής των δημοσίων υπαλλήλων εξέθεσε στον αρμόδιο υφυπουργό η ΑΔΕΔΥ, η οποία εμφανίστηκε "ανοιχτή" και σε συμψηφισμούς... παροχών

Η ενοποίηση των Ταμείων Αρωγής των δημοσίων υπαλλήλων,ήταν το θέμα συνάντησης ανάμεσα στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ν. Φαρμάκη,στην οποία τέθηκαν όροι από την ΑΔΕΔΥ για τις όποιες ενοποιήσεις υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι οι ενοποιήσεις των Ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης προς το παρόν και ότι θα γίνει σχετικός διάλογος. Ωστόσο, η κυβερνητική επέμβαση στα Ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της για ανατροπή του υφιστάμενου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Η πλήρης αφαίμαξη των αποθεματικών και της ακίνητης περιουσίας αυτών των Ταμείων, είναι ένας από τους βασικούς στόχους της, με αρνητικές συνέπειες και στο ύψος των παροχών.

Ηδη κάποια από αυτά τα Ταμεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, οι οποίες διέθεταν τα αποθεματικά τους για δανεισμό βιομηχάνων με ελάχιστα έως μηδενικά επιτόκια! Σε πολλές περιπτώσεις, η περιουσία αυτών των Ταμείων διασπαθίζεται και σήμερα μέσα από αποφάσεις των διορισμένων διοικήσεων, κυρίως σε ό,τι αφορά την ακίνητη περιουσία, ενοικιάσεις ακινήτων κλπ.

Η ΑΔΕΔΥ έχει θέσει σαν όρους για τις ενοποιήσεις, τη διμερή (κράτους - εργαζομένων) χρηματοδότηση των ταμείων Αρωγής, τη βελτίωση των χαμηλών παροχών με διασφάλιση των παροχών των άλλων Ταμείων, την ένταξη σε αυτά εκείνων των δημοσίων υπαλλήλων που σήμερα δεν καλύπτονται. Στη χτεσινή συνάντηση όμως, η πλειοψηφία της Εκτελεστικής της ΑΔΕΔΥ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δεχτεί συμψηφισμούς στις παροχές, από Ταμείο σε Ταμείο,οι οποίοι είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν σε μείωση των παροχών ορισμένων από αυτά.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" έχει ταχθεί υπέρ των ενοποιήσεων που θα γίνουν με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων κάθε κλάδου και με απαράβατο όρο την προστασία και διεύρυνση των παροχών. Ταυτόχρονα έχει καταγγείλει και καταδικάσει την τακτική αφαίμαξης των αποθεματικών των Ταμείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ