Σάββατο 1 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Νέες απολύσεις, νέες κινητοποιήσεις

ΣΕΟΥΛ.-

Παρά τις μόνιμες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Χιουντάι και τις πρόσφατες πανεργατικές συγκεντρώσεις εναντίον των απολύσεων, η διοίκηση της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε χτες την απόλυση ακόμα 1.569 εργαζόμενων.

Η διοίκηση της Χιουντάι ανάρτησε χτες το πρωί τη λίστα με τους υπό απόλυση εργαζόμενους, συμπληρώνοντάς τη με το επιγραμματικό αιτιολογικό των "επειγόντων διοικητικών μέτρων". Πάνω από 26.000 εργαζόμενοι στη Χιουντάι βρίσκονται σε απεργία εδώ και δώδεκα μέρες για την απόλυση της προηγούμενης φουρνιάς των εργαζόμενων. Μόλις έγιναν γνωστές οι απολύσεις, υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να επιστρέψουν όλοι οι απολυμένοι εργάτες, ενώ ακόμα 3.000 εργάτες που δεν ανήκουν στο συνδικάτο των εργαζομένων ενώθηκαν με τους απεργούς αμέσως μετά το νέο κύμα απολύσεων.

Οι εργαζόμενοι στις αυτοκινητοβιομηχανίες της Χιουντάι και Νταεβού βρίσκονται συνεχώς το τελευταίο διάστημα σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες για τις απολύσεις που προγραμματίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, προκειμένου να επιτύχουν τον εκσυγχρονισμό τους και να συντονιστούν με τις επιταγές της αγοράς, ενώ έχουν καλέσει και τους υπόλοιπους εργαζόμενους να τους συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. Ενα επιπρόσθετο στοιχείο είναι ότι η μεγάλη πανεθνική απεργία ενάντια στις κυβερνητικές προθέσεις για να περάσει ένα καινούριο νομοσχέδιο που θα νομιμοποιεί τις απολύσεις, που είχε προγραμματιστεί, αναβλήθηκε λίγο πριν την έναρξή της πριν από δύο βδομάδες, αφού η κυβέρνηση υποσχέθηκε στη συνδικαλιστική ηγεσία ότι θα λυθεί η διένεξη μέσω διαπραγματεύσεων. Η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να νομιμοποιήσει τις απολύσεις, ένα μέτρο που το θεωρεί απαραίτητο για την αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών οικονομικών προβλημάτων και μία από τις σοβαρότερες κρίσεις, αφού το "κορεατικό θαύμα" έχει περάσει ανεπιστρεπτί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ