Σάββατο 1 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΓΕΡΙΑ
Σειρά βομβιστικών επιθέσεων

ΑΛΓΕΡΙ.-

Δυο ισχυρές βομβιστικές επιθέσεις συγκλόνισαν την αλγερινή πρωτεύουσα με διαφορά ενός 24ώρου μεταξύ τους, ενώ η ειδική επιτροπή του ΟΗΕ συνεχίζει τη συγκέντρωση στοιχείων και τις επαφές της με Αλγερινούς αξιωματούχους.

Σε ένα καφάσι λαχανικών ήταν κρυμμένος ο βομβιστικός μηχανισμός που εξερράγη, χτες το πρωί, σε υπαίθρια αγορά του νοτίου προαστίου Κούμπα του Αλγερίου. Από την έκρηξη έχασαν τη ζωή τους 3 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 20. Ανάλογη βομβιστική επίθεση έγινε σε λεωφορείο του Αλγερίου και το απόγευμα της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 2 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 15. Ως συνήθως, δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης, αλλά οι αλγερινές αρχές ασφαλείας υποστηρίζουν ότι πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις κρύβονται οι μαχητές της εξτρεμιστικής ισλαμικής οργάνωσης "Ενοπλη Ισλαμική Ομάδα".

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι επαφές και οι έρευνες της ειδικής επιτροπής του ΟΗΕ, της οποίας επικεφαλής έχει τεθεί ο πρώην Πρόεδρος της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του ΟΗΕ, η επιτροπή θα ολοκληρώσει το έργο της συγκέντρωσης πληροφοριών και στοιχείων για τις σφαγές των τελευταίων χρόνων μέχρι το τέλος της τρέχουσας βδομάδας. Εντούτοις, καμία άλλη πληροφορία δεν έχει γίνει γνωστή για τις συναντήσεις ή τις συνομιλίες που είχαν τα μέλη της επιτροπής με Αλγερινούς αξιωματούχους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ