Σάββατο 1 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε επιφυλακή καλεί η ΕΣΚ-ΕΤΕ/ΔΕΗ

Απαράδεκτη παρέμβαση της ΠΑΣΚΕ στα εσωτερικά του σωματείου

Στην Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ - σε μια κρίσιμη περίοδο για τα προβλήματα των εργαζομένων και το μέλλον της ίδιας της επιχείρησης - επιχειρεί να μεταφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της παράταξης, η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ, στελέχη της οποίας επέλεξαν το δρόμο του αυτοαποκλεισμού τους από το προεδρείο της ΕΤΕ - ΔΕΗ. Ο Τομέας Συνδικαλισμού του ΠΑΣΟΚ απέδωσε πρόθεση αποκλεισμού των συγκεκριμένων "εκσυγχρονιστικών" στελεχών σε άλλα στελέχη της παράταξης, τα οποία απειλούνται με πειθαρχικά μέτρα και τα οποία "ανταπέδωσαν" με προχτεσινή ανοιχτή επιστολή τους προς τον γραμματέα του Τομέα Ρ. Σπυρόπουλο.Χτες ο γραμματέας της ΠΑΣΚΕ - ΔΕΗ και πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Εξαρχος,με δήλωσή του συντάσσεται με τον Τομέα Συνδικαλισμού του ΠΑΣΟΚ, καλεί τελεσιγραφικά τους πλειοψηφήσαντες της ΠΑΣΚΕ στην ΕΤΕ "να επανακαθορίσουν τη στάση τους εντός 20 ημερών",και - σε μια απροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά του σωματείου - θέτει θέμα επανασυγκρότησης του προεδρείου της ΕΤΕ! Διαφορετικά, απειλεί με "αποφάσεις απομόνωσης των διασπαστών σε πανελλαδική ολομέλεια της παράταξης"...

Ωστόσο, η συγκρότηση του προεδρείου έγινε σε αντιπροσωπευτική βάση και οι διαδικασίες εκλογής ανέδειξαν πρόεδρο τον Χρ. Βούζα από την ΠΑΣΚΕ, γεν. γραμματέα τον Δ. Παπαλεξίου από την ΕΣΚ, οργ. γραμματέα τον Ν. Απειρανθίτη από τη ΣΑΔ, ταμία τον Ε. Μπουζούλα από τη ΔΑΚΕ. Κενή παραμένει η θέση του Α' αντιπροέδρου, η οποία βάσει των συσχετισμών πρέπει να καλυφθεί από άλλο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ.

Η ΕΣΚ - ΕΤΕ/ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η θέση που στήριξε κατά τη διάρκεια της συγκρότησης ήταν να μην υπάρξει αποκλεισμός παράταξης από το προεδρείο και όλα τα ψηφοδέλτια να εκφραστούν στην Εκτελεστική Επιτροπή."Αυτή η θέση - σημειώνει - βρήκε την αποδοχή των περισσοτέρων παρατάξεων και ψηφοδελτίων. Δυστυχώς, όμως, δυο από τα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ ακολούθησαν το δρόμο του αυτοαποκλεισμού. Παρ' όλα αυτά, παραμένουν κενές μία θέση στο προεδρείο και τρεις θέσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή για να συμπληρωθούν από τους συναδέλφους αυτών των ψηφοδελτίων".

Η ΕΣΚ μετά από αυτή την εξέλιξη, τονίζει ότι "με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνει τη θέση του γεν. γραμματέα - μια θέση την κατέδειξαν με την ψήφο τους οι εργαζόμενοι - και θα προσπαθήσει να συμβάλλει στη δρομολόγηση λύσεων στα οξύτατα προβλήματα του εργατοτεχνικού προσωπικού". Καλεί όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους τεχνικούς της ΔΕΗ, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και επιφυλακή στην κατεύθυνση ανατροπής των κυβερνητικών επιλογών στα ζητήματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ και το ασφαλιστικό.

"Το μέτωπο των εργαζομένων - υπογραμμίζει - πρέπει να μείνει αρραγές και να μην επιτρέψει σε κανέναν την αποδοχή, από πλευράς του συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΗ, των κυβερνητικών επιλογών. Την πολιτική αυτή μπορεί να τη σταματήσει μόνο ο ενωμένος αγώνας των εργαζομένων. Στο αντιλαϊκό μέτωπο κυβέρνησης - ΣΕΒ, εμείς πρέπει να αντιτάξουμε το δικό μας μέτωπο πάλης".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκροτείται σήμερα το προεδρείο (1999-04-01 00:00:00.0)
Ανοδος και νέες ευθύνες (1998-06-24 00:00:00.0)
Εκλογές στην ΕΤΕ - ΔΕΗ (1998-06-17 00:00:00.0)
Ακόμα προεδρείο στη ΓΕΝΟΠ! (1997-01-14 00:00:00.0)
Ζημιογόνες "κόντρες" (1996-12-24 00:00:00.0)
Παραλύουν τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ (1995-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ