Κυριακή 2 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α' ΕΘΝΙΚΗΣ
Ευνοϊκό για τους μεγάλους

Μια πρώτη ματιά στο μαραθώνιο του επαγγελματικού πρωταθλήματος

Υπό τη σκιά που δημιουργούν η πλήρης εμπορευματοποίηση και οι διαμάχες που αυτή συνεπάγεται, αφού τα συμφέροντα είναι πολλά και περίπλοκα, έγινε η κλήρωση του 20ού επαγγελματικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Τα ευχολόγια γι' ανάκτηση αξιοπιστίας και σοβαρό πρωτάθλημα δικαιολογούνται μόνο απ' το εθιμοτυπικό της υπόθεσης. Ομως, αυτά δυστυχώς είναι τετριμμένα μια και έχουν παγιωθεί.

Ετσι, το ενδιαφέρον περιστρέφεται στο πρόγραμμα. Παρά τη διαπίστωση αρκετών "ποδοσφαιρανθρώπων" πως η σειρά των παιχνιδιών μικρή σημασία έχει, αφού όλοι θα παίξουν μ' όλους, κάποιες... λεπτομέρειες μπορεί ν' αποδειχτούν καθοριστικές. Βέβαια, κάθε εκτίμηση είναι υπό αίρεση αφού η θεωρία απέχει αρκετά από την πράξη. Η πιθανή εξέλιξη στηρίζεται στη λογική, που όμως ανατρέπεται από το απρόβλεπτο.

Οσα λοιπόν θα διαβάσετε στη συνέχεια και αφορούν τους καλούμενους μεγάλους στο θεσμό δεν είναι δόγμα αλλά μια "πρώτη ματιά", η οποία θα επιβεβαιωθεί ή θα διαψευστεί εντός παιδιάς.

Η αρχή του... μαραθωνίου μάλλον είναι ευνοϊκή για τους ισχυρούς της Αττικής. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ξεκινούν χωρίς ντέρμπι και αποκτούν το δικαίωμα να "βάλουν" παιχνίδια στα πόδια τους πριν τις μεγάλες αναμετρήσεις.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός αρχίζει τα δύσκολα την 7η αγωνιστική οπότε ανεβαίνει στην Τούμπα. Δεδομένο, που η ιστορία θα δείξει αν είναι θετικό ή αρνητικό, είναι πως στον πρώτο γύρο έχει όλα τα ντέρμπι εκτός έδρας, άρα στην επανάληψη των κρίσιμων συναντήσεων θα είναι οικοδεσπότης. Επίσης, θετικό είναι ότι στο δεύτερο γύρο, συγκριτικά με ΠΑΟ, ΑΕΚ, έχει ένα παιχνίδι περισσότερο στην έδρα του, ενώ εκτός Λεκανοπεδίου θα βγει μόνο 3 φορές (Ηράκλειο, Καβάλα, Ξάνθη).

Ο δευτεραθλητής Παναθηναϊκός έχει μάλλον... περίεργο πρόγραμμα. Οπως και ο "αιώνιος" αντίπαλός του πρώτο ντέρμπι έχει στην Τούμπα (4η αγων.) και δύο Κυριακές αργότερα Χαριλάου. Πριν απ' αυτά αλλά και μετά, έως τα τέλη Νοέμβρη ο δρόμος δείχνει βατός. Εκεί κορυφώνονται τα δύσκολα αφού σε μια βδομάδα αντιμετωπίζει ΟΣΦΠ και ΑΕΚ.

Οι "κιτρινόμαυροι" μ' εξαίρεση την 5η αγωνιστική (ΟΦΗ) έως τις αρχές Νοέμβρη δε θ' απομακρυνθούν από το Λεκανοπέδιο. Η "παρθενική" τους επικίνδυνη έξοδος επίσης έχει προορισμό την Τούμπα (9η αγων.). Ο "Γολγοθάς" για την ΑΕΚ συνεχίζεται έως την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Υπέρ της ότι ακολουθεί το πρόγραμμα του Ολυμπιακού και λογικά οι αντίπαλοί της δε θα 'χουν ιδιαίτερη φρεσκάδα.

Ο "δικέφαλος" του βορρά, όπως και ο Ολυμπιακός, έχει όλα τα ντέρμπι του πρώτου γύρου εντός. Το ξεκίνημά του όμως είναι, αν μη τι άλλο, κουραστικό. Πρέπει να πάει Νεάπολη, Χαριλάου, Καβάλα, Καραϊσκάκη, Ξάνθη και Ριζούπολη. Ετσι τα πρώτα μισά των δύο γύρων θα είναι καθοριστικά για την πορεία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ