Τρίτη 4 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέες ενισχύσεις εργοδοτών

Συνεχίζουν να μπαίνουν σε εφαρμογή μέτρα σημαντικής επιχορήγησης εργοδοτών για την απασχόληση εργαζομένων, με αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας, που βασίζονται είτε στα μέτρα "για την απασχόληση" που έχει πάρει η κυβέρνηση, είτε σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Με τις αποφάσεις αυτές, μοιράζονται αρκετά δισ. δραχμές σε διάφορες επιχειρήσεις, οι οποίες για να απασχολήσουν άνεργους παίρνουν σε πολλές περιπτώσεις το μεγαλύτερο μέρος των αποδοχών που καταβάλλουν στο προσωπικό τους.

Ετσι, ο υπουργός Εργασίας υπέγραψε απόφαση για τη "δημιουργία" 1.180 θέσεων εργασίας, για την απασχόληση ανέργων και νέων ελεύθερων επαγγελματιών, που καταρτίστηκαν στα πλαίσια της κοινοτικής πρωτοβουλίας "ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ", την περίοδο 1997 - 1999.

Ειδικότερα, θα επιδοτηθούν 280 θέσεις για γυναίκες, 110 θέσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες, 310 θέσεις για άτομα ηλικίας 16 - 24 ετών, που δε διαθέτουν βασικά επαγγελματικά προσόντα. Επίσης, 480 θέσεις για παλιννοστούντες, πρόσφυγες, μετανάστες, αποφυλακισμένα άτομα, ανήλικους παραβάτες, αποθεραπευμένους πρώην χρήστες ναρκωτικών ή άλλων ουσιών, άτομα απομακρυσμένων περιοχών, αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών, μακροχρόνια άνεργους, άτομα ηλικίας 55 - 64 ετών.

Η διάρκεια της επιδότησης είναι 18 μήνες το ανώτερο και 6 μήνες το κατώτερο, ενώ το ποσό της επιχορήγησης είναι 6.500 δρχ. για κάθε θέση, κάθε μέρα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ