Τρίτη 4 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΔΕΗ και το ΜΙΝΙΟΝ

Την αντίδραση της ΔΕΗ προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας μας στις 31/7/98 με τίτλο "Στα "σκοτάδια" το ΜΙΝΙΟΝ", που αφορούσε την άρνησή της να προβεί στην επανηλεκτροδότηση του καταστήματος, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η λειτουργία του.

Ετσι, με επιστολή του στην εφημερίδα μας ο διευθυντής του κλάδου κεντρικών παροχών Σ. Καφαντάρης εξαίρει την "κοινωνική ευαισθησία" της ΔΕΗ, που - όπως ισχυρίζεται - στο ΜΙΝΙΟΝ εκφράστηκε με επανειλημμένες παρατάσεις εξόφλησης των λογαριασμών. Σημειώνει επίσης ότι "οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν κάθε μέτρο για την είσπραξη των λογαριασμών και παράλειψη χρησιμοποιήσεως κάποιου μέτρου μπορεί να θεμελιώσει και ποινικές ευθύνες για τους αρμόδιους υπαλλήλους".

Είναι, ωστόσο, γνωστή η ανεξάντλητη "κοινωνική ευαισθησία" της ΔΕΗ - και όχι των υπάλληλων της - σε άλλες επιχειρήσεις που χρωστάνε ποσά πολλαπλάσια αυτού που χρωστάει το ΜΙΝΙΟΝ, ενώ για ορισμένες η "κοινωνική ευαισθησία" μεταφράζεται σε χορήγηση ηλεκτρικού ρεύματος σε εξευτελιστική τιμή. Επίσης, να σημειώσουμε ότι στο δημοσίευμα δεν επιρριπτόταν καμία απολύτως ευθύνη στους υπαλλήλους της Επιχείρησης, που είναι κατανοητό ότι εκτελούν άνωθεν εντολές. Το αν θα χορηγηθεί ή όχι ρεύμα στο ΜΙΝΙΟΝ στην κρίσιμη κατάσταση που έχει περιέλθει το γνωστό πολυκατάστημα, είναι πολιτική απόφαση και το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί αμέσως, αν υπήρχε η σχετική πολιτική βούληση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ