Τρίτη 4 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλείνουν τα "Κλωστήρια Πέλλης"!

Επιστρέφοντας από την καλοκαιρινή άδεια, οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν ότι η επιχείρηση θα κλείσει για μερικούς μήνες και ότι θα ξανανοίξει αργότερα, αφού εισπράξει επιδότηση! Σε συντονισμό και αγώνα κατά της ανεργίας, καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής, ο πρόεδρος της κλαδικής ομοσπονδίας

Σαν "βόμβα" έσκασε χτες το πρωί ανάμεσα στους 170 εργαζόμενους των "Κλωστηρίων Πέλλης" η είδηση ότι η επιχείρηση κλείνει και οι ίδιοι απολύονται! Από καιρό κυκλοφορούσαν φήμες που έφεραν τους εργοδότες (Αντωνιάδης - Αθανασιάδης) αποφασισμένους να βγάλουν σε τρίμηνη διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους, έτσι χτες το πρωί οι εργαζόμενοι επιστρέφοντας από την καλοκαιρινή άδεια, τους επισκέφτηκαν και έκπληκτοι άκουσαν την απόφασή τους να κλείσουν τα Κλωστήρια για τρεις ή τέσσερις μήνες και να τα ξανανοίξουν στη συνέχεια, με άλλη επωνυμία, προκειμένου να εισπράξουν την επιδότηση!

Μάλιστα οι εργοδότες προέτρεψαν τους εργαζόμενους να πάνε στον ΟΑΕΔ για να κανονίσουν τα του επιδόματος ανεργίας, ενώ σε μια προσπάθεια να χρυσώσουν το χάπι των απολύσεων, τους υποσχέθηκαν ότι θα τους προτιμήσουν για πρόσληψη στη "νέα" επιχείρηση που θα ανοίξουν... Δε διευκρινίστηκε, ωστόσο, ούτε το πότε θα ανοίξει η "νέα" επιχείρηση, ούτε το πόσους εργαζόμενους θα απασχολεί και κάτω από ποιες συνθήκες.

Οι επιχειρηματίες φαίνεται να είχαν πάρει την απόφαση αυτή από καιρό, αφού είχαν καθιερώσει βάρδιες εργασίας και τα Σαββατοκύριακα καταφέρνοντας έτσι να συγκεντρώσουν ένα ικανοποιητικό απόθεμα εμπορευμάτων (το οποίο έχει ήδη μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη), που θα τους επιτρέψει να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τους πελάτες τους έως ότου λειτουργήσει η νέα επιχείρησή τους.

Οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλάδων Ενδυσης Θ. Ευθυμίου,επισημαίνει ότι το κλείσιμο της επιχείρησης δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους, αλλά πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των φορέων του νομού, αφού η ανεργία στην περιοχή παίρνει μεγάλες διαστάσεις και οι συνέπειές της θα είναι για όλους τραγικές. Συνεχίζοντας σημείωσε: "Τέτοια περιστατικά θα αυξάνουν όσο συνεχίζεται η συγκεκριμένη πολιτική. Μια πολιτική, δέσμια των εντολών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που οδηγεί τον κλάδο στη διάλυση, καταστρέφει τη βιομηχανία, αυξάνει την ασυδοσία των εργοδοτών, οι οποίοι επιβραβεύονται κιόλας με φοροαπαλλαγές, κίνητρα, επιδοτήσεις κ. ά. Η προοπτική για τους εργαζόμενους είναι η ανεργία, τα επιδοτούμενα προγράμματα, προκειμένου να χρυσωθεί το χάπι και μετά από λίγα χρόνια ένα Τοπικό Σύμφωνο Απασχόλησης - που τώρα διευρύνονται περισσότερο μέσα από το αντεργατικό νομοσχέδιο - το οποίο θα μετατρέψει το νομό και κάθε νομό που έχει πρόβλημα ανεργίας σε ένα απέραντο σκλαβοπάζαρο με εργαζόμενους χωρίς κανένα δικαίωμα. Γι' αυτό θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να συντονιστεί η δράση όλων των φορέων του νομού και μαζικά, μαχητικά όλοι να αντισταθούν σε μια τέτοια προοπτική".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2008-08-07 00:00:00.0)
«Θα ξαναδουλέψουμε όταν πληρωθούμε» (2007-03-23 00:00:00.0)
Το καπιταλιστικό κέρδος βάζει τα «λουκέτα» (2005-07-03 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο - απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία (2005-05-27 00:00:00.0)
Ομαδικές απολύσεις ή "λουκέτο" (1998-10-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ