Τρίτη 4 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Συγκεντρώσεις καταδίκης

Αύριο στην Αθήνα, στην πλατεία Κάνιγγος, στις 7 μ.μ. και την Πέμπτη σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα, πρωτοβάθμια σωματεία κλιμακώνουν τον αγώνα, ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα για τις εργασιακές σχέσεις και διοργανώνουν συγκεντρώσεις

Κορυφώνονται αύριο και μεθαύριο οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, το οποίο συζητείται από σήμερα στο Α Θερινό Τμήμα της Βουλής. Στην Αθήνα, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη, 5 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν και να εκφράσουν μια ακόμα φορά την αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο.

Την Πέμπτη, 6 Αυγούστου,η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.Την ίδια μέρα, συγκέντρωση πραγματοποιεί και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, στο Βόλο. Πικετοφορία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στις 8 μ.μ.,διοργανώνει την Πέμπτη και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Λάρισας,η οποία καλεί σε αγωνιστική συσπείρωση ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα, το οποίο ανατρέπει το 8ωρο και γενικότερα τις εργασιακές σχέσεις.

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση για: "Να απαιτήσουμε τη μη ψήφισή του. Να οργανώσουμε την αντίστασή μας. Με την πάλη μας να το καταργήσουμε στην πράξη, σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε χώρο δουλιάς. Η κυβέρνηση να το πληρώσει ακριβά. Με τον καθημερινό μας αγώνα, με την ψήφο μας στις αρχαιρεσίες των σωματείων, στις δημοτικές εκλογές, να τιμωρήσουμε τους υποστηρικτές του, να καταδικάσουμε την κυβερνητική πολιτική που γεννά τέτοια νομοσχέδια".

Στη συγκέντρωση στην Κάνιγγος, καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι "κυβέρνηση - κεφάλαιο στοχεύουν στην αλματώδη αύξηση εκμετάλλευσης των εργαζομένων, στο τσάκισμα του εισοδήματος και του βιοτικού επιπέδου της εργατικής τάξης. Το απορρίπτουμε στο σύνολό του, πρέπει να το πολεμήσουμε ανυποχώρητα". Η Συντονιστική του Πειραιά τονίζει ακόμα: "Καταγγέλλουμε τη στάση πλειοψηφίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που ξετσίπωτα γίνονται χειροκροτητές και προδίδουν τα συμφέροντα των εργαζομένων".

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, καλεί όλους τους συνταξιούχους η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, εκφράζοντας "την αγανάκτησή της για την επιμονή της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση και μάλιστα στο Θερινό Τμήμα της Βουλής ένα τερατούργημα που ανατρέπει ολόκληρο το εργασιακό καθεστώς, αλλά και την κοινωνική ασφάλιση".

Στη Θεσσαλονίκη

Εξορμήσεις στις εισόδους της Θεσσαλονίκης (Ανατολική είσοδος, Μάλγαρα, Αερογέφυρα Σταυρούπολης) πραγματοποίησαν την Κυριακή το απόγευμα δεκάδες συνδικαλιστές της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Θεσσαλονίκης,καλώντας τους εργάτες, υπάλληλους, συνταξιούχους, επαγγελματίες, να πάρουν μέρος μαζικά, μαχητικά και ταξικά στη συγκέντρωση της Πέμπτης.

Επίσης, ενημερωτικές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σήμερα, στον Εύοσμο,μπροστά στο Δημαρχείο και αύριο στο Κορδελιό και τη Σταυρούπολη.

Στη συγκέντρωση της Πέμπτης, καλεί το Σωματείο Συνταξιούχων Επικουρικού Ταμείου Μετάλλου Μακεδονίας,το οποίο, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει μεταξύ άλλων: "Οι εργαζόμενοι θα ανατρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης και ορισμένων της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος. Το απέδειξαν και σε παλιότερες και κρίσιμες στιγμές του Εργατικού Κινήματος. Οι εργαζόμενοι τιμούν αυτούς που θυσιάστηκαν για να ζήσουν όλοι οι εργάτες σαν άνθρωποι. Δε θα επιτρέψουν να πάμε πίσω στο Μεσαίωνα".

Στην Πάτρα

Σε μαζική πικετοφορία καταδίκης προχωρούν την Πέμπτη στην Πάτρα,20 σωματεία της πόλης, για την απόσυρση του νομοσχεδίου και τη μη εφαρμογή των ΤΣΑ. Την Παρασκευή, 7 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον γενικό γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, από εκπροσώπους σωματείων της Πάτρας.

Στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα

Συγκέντρωση πραγματοποιεί την Πέμπτη, στις 8.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, το Συνδικάτο Οικοδόμων του νομού. Θα ακολουθήσει πικετοφορία στους δρόμους της πόλης, στην οποία καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι για "να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στον αντεργατικό νόμο που προετοιμάζει η κυβέρνηση". Το συνδικάτο τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι "το νομοσχέδιο έχει σαν στόχο την κατάργηση του 8ωρου και βασικών κατακτήσεων των εργαζομένων. Η κυβέρνηση επιδιώκει την ψήφιση του νομοσχεδίου στην περίοδο του καλοκαιριού, ώστε να παρακάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων".

Ανάλογη πικετοφορία θα γίνει και στα Τρίκαλα, σήμερα στις 8.30 μμ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ