Τρίτη 4 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα "ηχούντα σώματα" της "Ηλέκτρας"

"Από τη μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού, που παράγεται ξαφνικά από τους ηθοποιούς μέσα από καθαρά υποκριτική λειτουργία, μέχρι τις καινοτομίες για την αντίληψη περί χορού, του οποίου τα μέλη διατηρούν έντονη την ατομικότητά τους και από την ενεργοποίηση των τριών χρόνων (του μύθου, της τραγωδίας, του ιστορικού σήμερα) μέχρι την αποκάλυψη και απόδοση σε σκηνική γλώσσα της ιδιαιτερότητας της σοφόκλειας ποίησης" - όπως είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της προσέγγισης της Εταιρείας Θεάτρου "διπλούς έρως", στην "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή, που ανεβαίνει στις 7 και 8 Αυγούστου στην Επίδαυρο. Ο σκηνοθέτης, όπως ο ίδιος λέει, προτείνει "μια προσεκτική αλλά και περιπετειώδη προσέγγιση στο πολύτιμο αρχαίο υλικό, ερευνώντας ένα σύγχρονο ελληνικό ύφος, που στόχο έχει την έντονη συγκινησιακή πυροδότηση του αποδέκτη".

"Η μουσική - όπως λέει ο Δ. Καμαρωτός - παράγεται από τις δράσεις, με υλικό τις φωνές. Τα μέλη του χορού, όπως και τα πρόσωπα του έργου, χρησιμοποιούν μουσικά τη φωνή σαν ένα κομμάτι του λόγου. Οι φωνές δημιουργούν όλα τα τοπία- τοπικά και χρονικά - που μέσα τους δρουν τα πρόσωπα".

Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Μίνου Βολανάκη, σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, μουσική Δημήτρη Καμαρωτού, σκηνικά - κοστούμια Λίλης Κεντάκα. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Τάσος Μπαντής, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Αμαλία Μουτούση, Μαρία Σκουλά, Χρήστος Στέργιογλου, Ρένα Ανδρεαδάκη, Ντέπυ Βολίκα, Αργύρης Ξάφης, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ