Τρίτη 4 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολιτιστικό κέντρο η Σύμη

Συνεχίζεται με επιτυχία το φετινό φεστιβάλ Σύμης που είναι αφιερωμένο, όπως λέει ο δήμαρχος Σύμης Μιλτιάδης Σαρρής,"σ' αυτούς, που σε χρόνους δίσεκτους, δακρυσμένοι, μας άφησαν να φυλάμε τα βράχια και τα χαλάσματα, ψάχνοντας στις νέες πατρίδες τρόπους επιβίωσης. Αφιερωμένο σ' αυτούς που ανδρώθηκαν στα ξένα, δημιούργησαν, διακρίθηκαν και μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι".

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται για όλο τον μήνα Αύγουστο και μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη. Σήμερα η Μαρία Τσόμπαν δίνει ρεσιτάλ πιάνου, ενώ αύριο η θεατρική ομάδα της Ενωσης Συμιακών Νέων "Ο Νηρέας" δίνει παράσταση για παιδιά με το έργο του Γιάννη Ξανθούλη "Τύμπανο, τρομπέτα και κόκκινα κουφέτα" σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκυριανού.Η μουσική είναι της Ελένης και του Βαγγέλη Κολλίρη,τα σκηνικά - κοστούμια των Κικής Μπαλούρδου καιΕύας Γεράκη.Παίζουν: Σταμάτης Σταμέλος, Μαριάννα Σκυριανού, Αννα Μαρκόνη κ.ά.

Στις 8 Αυγούστου θα δοθεί συναυλία με το Νοσσεκ κουαρτέτο εγχόρδων.Προσκεκλημένος ο Φιλίπ Γκαμόν,διευθυντής Ορχήστρας και σόλο πιανίστας του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου. Ακολουθούν: Ρεσιτάλ φλάουτου με σολίστ τους Κλειώ Παπαδοπούλου, Νίκο Νικόπουλο (10/8). Ρεσιτάλ με τη σοπράνο Φλορέτα Βολοβίνη,στο πιάνο ο Φιλίπ Γκαμόν (11/8). Γιορτή κρασιού με την Ενωση Γυναικών Σύμης. Συμμετέχει το μουσικό συγκρότημα του Μιχάλη Μισσού,ενώ θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Σαράντη Κρητικού "Πέτρινα πατητήρια της Σύμης" (12/8). Ρεσιτάλ με την υψίφωνο Ευδοκία Χατζηϊωάννου(16/8). Λογοτεχνική βραδιά. Διαβάζει η ηθοποιός και ποιήτρια Κατερίνα Ραζέλου (17/8). Παραδοσιακή μουσική και τραγούδια του Τσιτσάνη από το Σύλλογο "Ο Σοφοκλής" (18/8). Βραδιά Ανατολικής Κλασικής μουσικής με τον Μανώλη Καρπάθιο στο σαντούρι (20/8). Ρεσιτάλ πιάνου με την Λευκή Καρποδίνη (21/8) και την Χαρά Ιακωβίδου (22/8). Ιταλικά τραγούδια από τη Φλερεντία (23/8), κοντσέρτο για βιολί και πιάνο με την Ειρήνη Γκοβάτσου και την Ολγα Ζέρβα (24/8). Ο Στάθης Μαυρομάτης με το σαξόφωνό του στις 25/8. Η θεατρική ομάδα "Πράσσειν Αλογα" παρουσιάζει στις 26/8, σε παράσταση με κούκλες "Τα κόκκινα παπούτσια" του Αντερσεν,με την Εμμανουέλλα Καποκάκη.Η μέτζο σοπράνο Φωτεινή Σαμαρά και η πιανίστα Μαρίνα Μυλωνά σε άριες του Βέρντι (27/8). Σαξόφωνο και πιάνο με τον Γιώργο Λυγερίδη και την Ευτυχία Βενιωτά σε έργα σύγχρονων συνθετών (28/8) και ο Αύγουστος τελειώνει με ρεσιτάλ πιάνου του Μιλτιάδη Ματθία (31/8). Επεται συνέχεια τον Σεπτέμβρη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ