Τρίτη 4 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβάλ στην Πάτρα

Περισσότερα από 35 συγκροτήματα θεάτρου και μουσικής, που θα δώσουν πάνω από 40 παραστάσεις, φιλοξενεί το φετινό 17ο Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών - Πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η αυλαία του Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει ως τις 30 Σεπτέμβρη, ανοίγει στο Αρχαίο Ωδείο την Παρασκευή 7 Αυγούστου, με συναυλία της "Σενέκταντι Φιλαρμόνια" της Νέας Υόρκης. Την Κυριακή, 9 και Δευτέρα 10 Αυγούστου, το Ανοιχτό Θέατρο θα παρουσιάσει των κωμωδία του Αριστοφάνη "Αχαρνής", σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη με τον Θανάση Βέγγο. Συνολικά στον κύκλο του αρχαίου δράματος έχουν προσκληθεί 10 θίασοι, που θα παρουσιάσουν τέσσερα έργα του Αριστοφάνη και έξι τραγωδίες, ενώ οκτώ ακόμα θίασοι θα παρουσιάσουν σύγχρονα θεατρικά έργα. Επίσης, στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα εμφανιστούν δύο αμερικάνικα συμφωνικά συγκροτήματα, ενώ συναυλίες ακόμα θα δώσουν οι Μάριος Τόκας, Πέτρος Γαϊτάνος, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας και Αλέξανδρος Χατζής κ. ά.

Εξάλλου, έχει προγραμματιστεί διήμερο αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται εκθέσεις ζωγραφικής και διαλέξεις σε αίθουσες της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ