Τρίτη 4 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τελευταίες μέρες του καλοκαιριού

Με μια τρυφερή ταινία, που έχει σαν θέμα προβλήματα της εφηβείας, ξεκινά η κινηματογραφική ημέρα των καναλιών. Πρόκειται για την αμερικανική ταινία του Ρόμπερτ Μάλιγκαν "Συνέβη το καλοκαίρι", που θα μεταδοθεί από το ΣΤΑΡ στις 18.00.Η 17χρονη Μορίν και η 14χρονη Ντάνι, είναι αδελφές που ζουν με τους γονείς τους σε μια φάρμα στη Λουιζιάνα. Οι γονείς τους είναι αυστηροί, αλλά τις μεγαλώνουν με αγάπη και στοργή. Κάποτε θα μετακομίσει δίπλα τους μια χήρα με τον 17χρονο γιο της. Τότε οι δύο αδελφές θα νιώσουν τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα, αλλά ταυτόχρονα θα βιώσουν και την πρώτη μεγάλη απογοήτευση της ζωής τους. Μια συνηθισμένη ιστορία γίνεται μια έξοχη τρυφερή, ποιητική ταινία. Ο σκηνοθέτης αγγίζει με ευαισθησία τον ψυχικό κόσμο των ηρώων του, αποτυπώνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι λίγο πριν την ενηλικίωσή τους. Παίζουν οι Σαμ Γουότερστον, Τες Χάρπερ, Ριζ Γουίδερσπουν, Εμιλι Γουόρφιλντ και Τζέισον Λόντον.

"Οι τελευταίες μέρες της Εδέμ".Ενας ιδιόρρυθμος ιατρικός ερευνητής έχει αποσυρθεί στα βάθη της ζούγκλας του Αμαζονίου και κάνει πειράματα, για να βρει το φάρμακο κατά του καρκίνου. Παράλληλα έχει βρει χρηματοδότη, ένα ίδρυμα που όταν αντιλαμβάνεται ότι ο ερευνητής δεν τους ενημερώνει για τις προόδους του, στέλνει τη δόκτορα Κρέιν να ερευνήσει τις δραστηριότητές του. Εκεί η γυναίκα θα δει ότι ο γιατρός έχει βρει το φάρμακο, ένα κοκτέιλ χυμών, που όμως δεν απέφερε αποτελέσματα. Και οι δυο μαζί θα προσπαθήσουν και θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ανακαλύψουν το φάρμακο της γιατρειάς. Η σκηνοθεσία είναι του Τζον Μακ Τίρναν και πρωταγωνιστούν ο Σον Κόνερι και η Λορέιν Μπράκο. (MEGA 23.15)

"Ντα".Αμερικανική ταινία βασισμένηστο θεατρικό έργο του Χιου Λέοναρντ. Ενας θεατρικός συγγραφέας επιστρέφει στην Ιρλανδία για την κηδεία του πατέρα του. Καθώς τακτοποιεί τα προσωπικά αντικείμενα του πατέρα του, διαπιστώνει ότι το "ντα" του, περιφέρεται στο δωμάτιο. Μέσα από αναδρομές στο παρελθόν και αναζητήσεις στο παρόν, ο συγγραφέας ανακαλύπτει τη σχέση του με τον πατέρα του, αλλά και πτυχές του εαυτού του. Τρυφερή και ευαίσθητη ταινία, σκηνοθετημένη από τον Ματ Κλαρκ. Παίζουν οι Μπρναντ Χουγκ, Μάρτιν Σιν και Γουίλιαμ Χίκεϊ. (ΕΤ - 3 01.30)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ