Τρίτη 4 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ

Μάχη γοήτρου

Φωτιές άναψαν δηλώσεις του Ζ. Ομπράντοβιτς

Η ομάδα που επιθυμεί να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια, οφείλει, είναι υποχρεωμένη, είναι κανόνας την τελευταία τετραετία, να νικήσει τη Γιουγκοσλαβία. Οι "πλάβι" είναι αήττητοι σε επίσημο παιχνίδι σ' αυτό το διάστημα. Κατέκτησαν δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ηττήθηκαν μόνο από την επαγγελματική ομάδα των ΗΠΑ, στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα. Η απουσία των Ντίβατς, Ντανίλοβιτς, Πάσπαλιε, Σάβιτς, δημιούργησε την εντύπωση ότι η Γιουγκοσλαβία δε θα είναι το ίδιο ισχυρή στο Μουντομπάσκετ της Αθήνας. Μέχρι στιγμής η πραγματικότητα διαψεύδει τις προβλέψεις. Η Γιουγκοσλαβία είναι η καλύτερη από τις 16 ομάδες που ήρθαν στην Αθήνα και ο Ζ. Ομπράντοβιτς έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος από τις προσπάθειες των παικτών του. "Οντως παίκτες όπως αυτούς που προανέφερες, συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων αστέρων του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ομως και η σημερινή Γιουγκοσλαβία διαθέτει την ίδια ποιότητα, σε σύγκριση με την ομάδα που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1995 και 1997. Δουλεύουμε με αυτοσυγκέντρωση και σταθερό4τητα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, απάντησε σε ερώτηση του "Ρ".

Το παιχνίδι της Ελλάδας με τη Γιουγκοσλαβία (22.00) έχει και δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Τα πάντα εξαρτώνται από τη θέση που θα τερματίσει η ομάδα των ΗΠΑ στον άλλο όμιλο. Αυτή θέλει να αποφύγει η ελληνική ομάδα, λόγω στιλ παιχνιδιού παρά δυναμικότητας. Λιθουανία, Ισπανία, Αργεντινή ή Αυστραλία δεν τρομάζουν τους Ελληνες στον προημιτελικό της Παρασκευής. Επομένως, το σημερινό παιχνίδι με τη Γιουγκοσλαβία έχει πρώτιστα στοιχεία γοήτρου. Δε θα ήταν πάντως άσχημα, αν η Ελλάδα τερμάτιζε στη δεύτερη θέση του ομίλου της και η Ρωσία στην τρίτη. Στην περίπτωση αυτή, Γιουγκοσλάβοι και Ρώσοι θα αναμετρηθούν στην ημιτελική φάση και ο δρόμος για τον τελικό ίσως γίνει ευκολότερος για την ελληνική ομάδα. Εν τω μεταξύ φωτιές άναψε μια δήλωση του Ζ. Ομπράντοβιτς σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους: "Αν είχαμε στην ομάδα μας Τάρλατς και Γκούροβιτς,τότε το χρυσό θα κρέμονταν στο στήθος μας. Δυστυχώς κάποιοι φοβήθηκαν και γι' αυτό δεν τους επέτρεψαν στην Εθνική Γιουγκοσλαβίας. Εστω και έτσι πρέπει να τους δώσουμε ένα μάθημα, είπε ο προπονητής των πλάβι καρφώνοντας τους Ελληνες παράγοντες. Ο θόρυβος που προκλήθηκε από την επίθεση Ομπράντοβιτς ανάγκασε τους Γιουγκοσλάβους να τρέξουν να τη διαψεύσουν...

Για τους άλλους αγώνες του Ε ομίλου, η Ρωσία 15 ώρες μετά το παιχνίδι με την Ελλάδα αντιμετωπίζει τον Καναδά (17.30) και η Ιταλία θα παίξει την πρόκριση στην επόμενη φάση με το Πουέρτο στις 19.45.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ