Τετάρτη 5 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι βαστάζοι του Μπόμπολα

Με απόλυτη ταξική συνέπεια η εφημερίδα "Εθνος" του μεγαλοεπιχειρηματία Γ. Μπόμπολα προσεγγίζει την κυβερνητική πολιτική: "Η εξέλιξη θεωρήθηκε και είναι ψήφος εμπιστοσύνης του επιχειρηματικού κόσμου προς την κυβέρνηση", γράφει στο χτεσινό κύριο άρθρο της η εφημερίδα. "Η εξέλιξη" για την οποία κάνει λόγο είναι, όπως τονίζει "οι 140 ημέρες που μεσολάβησαν από τότε που η κυβέρνηση κατέδειξε την απόφασή της να δρομολογήσει ταχύτερους ρυθμούς διαρθρωτικής αλλαγής και να επισπεύσει την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ... ". Η εκτίμηση αυτή που κάνει ο Γ. Μπόμπολας μέσα από την εφημερίδα του είναι απόλυτα σωστή.

Πράγματι οι επιχειρηματίες και ιδιαίτερα οι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν κάθε λόγο να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τα κέρδη τους το '97 εξακοντίστηκαν στα ύψη, ενώ μετά τη λαίλαπα των αντεργατικών νόμων, που προωθεί η κυβέρνηση, τα κέρδη τους προβλέπεται να καταρρίψουν κάθε ρεκόρ ανόδου το 1998. Εχουν κάθε συμφέρον να υποστηρίζουν τους κυβερνητικούς βαστάζους με νύχια και με δόντια, όπως κάνει και ο Γ. Μπόμπολας, του οποίου η εφημερίδα πρωτοστατεί και διακρίνεται ιδιαίτερα στο χώρο του Τύπου, για την πλήρη και αποφασιστική στήριξη που παρέχει στην κυβέρνηση. Απόλυτα κατανοητή στάση, αφού τα υπερκέρδη του συγκροτήματος Μπόμπολα, ιδιαίτερα αυτά των κατασκευαστικών του εταιριών, αυξάνονται αλματωδώς.

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες, λοιπόν, έχουν κάθε λόγο υπερψήφισης της κυβέρνησης. Ομως οι εργαζόμενοι, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, έχουν κάθε λόγο και με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές να δώσουν ένα γερό μάθημα στους κυβερνητικούς, και μη, βαστάζους του κάθε κυρίου Μπόμπολα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ