Τετάρτη 5 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Μόνη εποικοδομητική πρόταση η κατάργησή του!

"Χαριστική βολή" για τα εργασιακά δικαιώματα, χαρακτήρισε το νόμο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

"Χαριστική βολή στα δικαιώματα των εργαζομένων και στις ανάγκες τους", χαρακτήρισε χτες, μιλώντας στη Βουλή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τις εργασιακές σχέσεις, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα."Γι' αυτό εμείς, ως ΚΚΕ, κοιτάμε τη δική μας δουλιά. Προβληματιζόμαστε δηλαδή και αναζητούμε ποιο είναι αυτό το καινούριο, το σύγχρονο, που θα κάνει πιο αποτελεσματικό το συνδικαλιστικό κίνημα προκειμένου, να βάλει μια βόμβα στα θεμέλια αυτού του συστήματος", σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναφερόμενη στη στάση του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι "εμείς δε θέλουμε να κάνουμε εποικοδομητικές προτάσεις στο νομοσχέδιο. Η μόνη εποικοδομητική πρόταση που μπορούμε να κάνουμε είναι η κατάργησή του", προσθέτοντας πως "σήμερα δεν έχει κανένα νόημα να διαλέγεις ανάμεσα στο μικρότερο κακό", αλλά "σήμερα είναι εποχή γενικής επίθεσης του κεφαλαίου στα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Από την πλευρά μας λοιπόν, θα είναι εποχή γενικής αντεπίθεσης. Ας βγάλουν συμπεράσματα άλλα κόμματα, που προσπαθούν να κατοχυρωθούν σαν κόμματα με εποικοδομητικές προτάσεις".

Σχολιάζοντας τη δήθεν αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΣΕΒ και την κυβέρνηση, παρατήρησε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι "το νομοσχέδιο δεν το επικροτούν οι βιομήχανοι, άρα είναι προοδευτικό", πρόσθεσε όμως ότι "ο ΣΕΒ θέλει άμεσα και γρήγορα να προχωρήσουν τα μέτρα. Κι εσείς το ίδιο θέλετε, αλλά με μεθόδους πολικάντικες. Αυτή η διελκυστίνδα υπάρχει και θα υπάρχει και στο μέλλον, η κατεύθυνση όμως που κινείστε είναι στην πραγματικότητα η ίδια".

Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε, αναφορικά με το περιεχόμενο και τις επιπτώσεις του υπό ψήφιση νόμου, ότι οι ρυθμίσεις του "δε θα ανεβάσουν μόνο στα ύψη την εκμετάλλευση του εργαζομένου. Θα τον πλήξουν πολύπλευρα και στην οικογενειακή του ζωή. Θα δημιουργήσουν δυσκολίες και στην ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος. Δε θα είναι τα πράγματα το ίδιο εύκολα. Η Δαμόκλειος Σπάθη της απόλυσης θα υπάρχει", προσθέτοντας πως "σήμερα όλη η φιλοσοφία του νομοσχεδίου είναι ότι τα πάντα μπορεί να γίνουν, αρκεί να συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι", συμφωνίες, όμως, που θα γίνουν "υπό καθεστώς βίας". "Δεν υπάρχει εθελοντισμός", σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα, "υπάρχει το κνούτο του εργοδότη".

Καταλήγοντας σημείωσε ότι "αυτό το νομοσχέδιο, αλλά και τα άλλα νομοσχέδια που θα 'ρθουν, θα αποτελέσουν τον "νεκροθάφτη" και για σας και για την πολιτική σας", αφού "θα χειροτερέψει τόσο πολύ η ζωή των εργαζομένων, που θα ξεπεράσουν τις φοβίες και τις αναστολές που έχουν σήμερα, γιατί δε θα έχουν να χάσουν και τίποτε".

"Μπορεί να περνάμε και περιόδους ύφεσης του συνδικαλιστικού κινήματος", είπε, "όμως, αυτή η περίοδο της ύφεσης δίνει τη δυνατότητα να γίνουν πολλές υπόγειες διεργασίες" και απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση τόνισε: "Μη νομίζετε ότι κάθεστε σε ασφαλείς καρέκλες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ