Τετάρτη 5 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κρίσιμες ώρες για τη ΣΟΦΤΕΞ

Μέχρι τις 13 Αυγούστου, η επιχείρηση ή θα πωληθεί ή θα τεθεί σε εκκαθάριση, σύμφωνα με εκβιαστικό χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης

Στην τελική ευθεία του ξεπουλήματος μπαίνει, έπειτα από ένα χρόνο διεργασιών, η χαρτοβιομηχανία ΣΟΦΤΕΞ.Η επόμενη βδομάδα αναμένεται να είναι καταλυτική για το μέλλον της επιχείρησης, αλλά και για τη δουλιά των 1.660 εργαζομένων, αφού, σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα που απέστειλε στους εργαζόμενους το υπουργείο Ανάπτυξης, από σήμερα ξεκινούν οι τελικές διαπραγματεύσεις με την αμερικανική εταιρία "Λόκριτς" για την πώλησή της.Στο χρονοδιάγραμμα αυτό αναφέρεται ότι οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν ως τις 13 Αυγούστου,οπότε η επιχείρηση ή θα πωληθεί ή θα τεθεί υπό εκκαθάριση.

Με το χρονοδιάγραμμα αυτό επιχειρείται για μια ακόμη φορά ο εκβιασμός των εργαζομένων, προκειμένου να αποσπαστεί η ανοχή τους για τους ιδιαίτερα επαχθείς όρους που αξιώνει η υποψήφια αγοράστρια "Λόκριτς". Με το "ψευτοδίλλημα" που θέτει η κυβέρνηση, "ξεπούλημα ή εκκαθάριση", στοχεύει ουσιαστικά στην αποδοχή χωρίς αντιδράσεις άλλων 500 απολύσεων,αλλά και όλων των όρων που θέτει η "Λόκριτς".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η "Λόκριτς" είναι η εταιρία που κατέθεσε τη δεύτερη σε μέγεθος προσφορά και απαιτεί άμεσα την απόλυση 500 εργαζομένων. Ασχετα όμως αν η ΣΟΦΤΕΞ πωληθεί ή τεθεί σε εκκαθάριση, αυτό που καταδεικνύεται είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατό από την εταιρία και, όπως φαίνεται, είναι διατεθειμένη να παράσχει όλες τις εγγυήσεις που απαιτεί η "Λόκριτς".

Μία από τις εγγυήσεις που αξιώνει η υποψήφια αγοράστρια είναι η επαναγορά τις επιχείρησης από το ελληνικό δημόσιο στην τιμή που θα καθορίσει η ίδια, στην περίπτωση που δικαιωθεί από τα δικαστήρια ο πρώην ιδιοκτήτης Κεφάλας που επιδιώκει την επιστροφή της εταιρίας στην κυριότητά του.

Το πρόγραμμα του χρονοδιαγράμματος προβλέπει συνάντηση των στελεχών της "Λόκριτς" με τους πιστωτές, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για την ένταξη της εταιρίας στο άρθρο 44 του Ν. 1892, που προβλέπει τη ρύθμιση των χρεών. Επίσης στελέχη της "Λόκριτς" θα παρουσιαστούν και στους εργαζομένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο έχουν απολυθεί περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι,ενώ με τις 500 απολύσεις που αναμένονται, η μείωση του προσωπικού τον τελευταίο χρόνο θα ξεπεράσει το 50%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ