Παρασκευή 7 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαχητική καταδίκη του τερατουργήματος

Μαχητικό "παρών" έδωσαν χτες το βράδυ οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης στο συλλαλητήριο καταδίκης του αντεργατικού νομοσχεδίου. Η συγκέντρωση που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Θεσσαλονίκης,πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Αγαλμα του Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Με τα μαχητικά τους συνθήματα, οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση και στην πορεία διατράνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους, με σκοπό, αν το νομοσχέδιο γίνει νόμος του κράτους, να το καταργήσουν στην πράξη.

Στην ομιλία της η Σοφία Καλαντίδου,μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ, κάλεσε τους εργαζόμενους της πόλης με τον αγώνα και την ψήφο τους να καταδικάσουν όλους εκείνους που στηρίζουν το νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε τερατούργημα. "Η εργατική τάξη έχει και τη δύναμη και την πείρα να το κουρελιάσει στη ζωή, να το καταργήσει στην πράξη. Αυτό το νομοσχέδιο θα έχει την ίδια τύχη με τον 330 ή το περιβόητο άρθρο 4", τόνισε η ομιλήτρια.

"Σήμερα, το κεφάλαιο και οι πολιτικοί εκφραστές του στοχεύουν στη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος, αποδιαρθρώνοντας τα συνδικάτα στα εργοστάσια και στους κλάδους με τις εργασιακές σχέσεις που προωθούν, αφού δημιουργούν στρατιές δούλων χωρίς δικαιώματα και διεκδικήσεις. Ενας δρόμος μένει: συσπείρωση των εργαζόμενων στα συνδικάτα, με στόχο την αλλαγή συσχετισμού δύναμης υπέρ του ταξικού ρεύματος στα συνδικαλιστικό κίνημα", συνέχισε η Σοφ. Καλαντίδου.

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης καταγγέλλονται η πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ καθώς και η πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΘ, γιατί στηρίζουν με τη στάση τους και την τακτική τους την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, δείχνοντας καθαρά ότι ο ρόλος που έχουν ταχθεί να παίξουν στο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι αυτός της εκτόνωσης των εργατικών αγώνων και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της εργοδοσίας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ και της ΕΣΑΚ, υποψήφιοι δήμαρχοι και εκπρόσωποι των γραμματειών των αγωνιστικών κινήσεων από τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, αντιπροσωπεία της ΔΗΚΕΒΕ και πολλών σωματείων.

  • Πικετοφορία, καταδίκης του αντεργατικού νομοσχεδίου έγινε χθες το βράδυ και στο Βόλο.Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την πλατεία Ελευθερίας και κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ