Παρασκευή 7 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΜΠΕΡΝΣ
Ανησυχίες...

Ομιλία του Αμερικανού πρεσβευτή στο Συνέδριο των Ελληνοαμερικανών - "Αχέπανς"

Ανησυχία για τον κίνδυνο πιθανής σύγκρουσης Ελλάδας - Τουρκίας εξέφρασε, μια ακόμα φορά προχτές, μιλώντας στο Συνέδριο των "Αχέπανς" στο Ορλάντο της Φλόριδας, ο Αμερικανός πρεσβευτής Ν. Μπερνς,καθώς, όπως είπε, "η Ελλάδα και η Τουρκία δεν έχουν καταφέρει να βρουν ένα δρόμο για να επιλύσουν τα προβλήματά τους και η Κύπρος παραμένει διχοτομημένη" και προειδοποίησε με νόημα πως: "Ελληνες και Τούρκοι πρέπει να αντιμετωπίσουν την ανάγκη δύσκολων επιλογών". "Χωρίς μια τέτοια απόφαση, είπε ο Ν. Μπερνς, φοβάμαι ότι ο δρόμος για πιθανή σύγκρουση θα παραμείνει ανοιχτός και επικίνδυνος"...

Ο ομιλητής, ως γνήσιος πλασιέ των αμερικανικών συμφερόντων, πρόβαλε την πώληση από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα οπλικών συστημάτων και ειδικότερα των γνωστών πυραύλων "Πάτριοτ", τονίζοντας κυνικά πως, "εάν η Ελλάδα επιθυμεί να συσφίγξει τη στρατιωτική σχέση της με τις ΗΠΑ θα πρέπει οι αμερικανικές εταιρίες να έχουν μια δίκαιη αντιμετώπιση, όσον αφορά στην προσπάθειά τους να παρέχουν τα οπλικά συστήματα που ζητά η Ελλάδα"!

Κατά τα λοιπά: Δεν παρέλειψε να συγχαρεί την κυβέρνηση Σημίτη για τις προσπάθειες που κάνει για την ένταξη στην ΟΝΕ... Ενώ, επανερχόμενος στην "παρένθεση" της "έκρηξης" Πάγκαλου κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση... "να ξεπεράσουμε τον κυνισμό, την έλλειψη εμπιστοσύνης και τα κριτικά δημόσια σχόλια τα οποία τορπιλίζουν τη δημόσια συνδιαλλαγή μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ