Παρασκευή 7 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο αντιλαϊκός κατήφορος δεν έχει πάτο

Ανακοίνωση 17 σωματείων του Πειραιά

"Ο αντιλαϊκός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει πάτο", τονίζουν χαρακτηριστικά, σε κοινή ανακοίνωσή τους για την πολιτική δίωξη της Βέρας Νικολαϊδου, οι διοικήσεις μιας σειράς σωματείων.

Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

"Για την επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ωμή βία, την τρομοκρατία, τη συκοφαντία, επιστρατεύοντας παλιές και νέες μεθόδους. Η αντίδραση, για να ανακόψει την ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια και πάλη ενάντια σ' αυτή την πολιτική που υπαγορεύεται από τα μονοπώλια, έχει βάλει στο στόχαστρο της εξόντωσης, εδώ και αρκετό καιρό, επώνυμους και καταξιωμένους από το λαό αγωνιστές.

Θύμα αυτής της επίθεσης είναι και η καταξιωμένη στη συνείδηση του λαού και του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, η πρώην δήμαρχος και υποψήφια σήμερα με το συνδυασμό "Δημοκρατική Ενότητα", Βέρα Νικολαϊδου.

Προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση στις λαϊκές μάζες, στους εργαζόμενους, οι κατ' επάγγελμα πολιτικοί απατεώνες, για να συγκαλύψουν ποιους υπηρετούν - τα μονοπώλια και όχι τα λαϊκά συμφέροντα - και να αποφύγουν τη λαϊκή καταδίκη. Δε θα την αποφύγουν. Να είναι περισσότερο από βέβαιοι, η κυβέρνηση και οι τοποτηρητές της, νομάρχες - νομαρχιακοί Σύμβουλοι - δήμαρχοι - δημοτικοί σύμβουλοι, ότι έχουν ανοίξει αγεφύρωτο χάσμα με την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους. Γιατί προωθούν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, την κατάργηση του 8ωρου και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης, τη διόγκωση της ανεργίας, τη ληστρική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και των φυσικών πόρων, για να γίνουν οι "δυνάμεις της αγοράς", όπως λένε σήμερα τους καπιταλιστές, πλουσιότεροι και λιγότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι και περισσότεροι.

Ο σημερινός δήμαρχος της Κοκκινιάς όχι μόνο δεν αντιτάχθηκε στον εργασιακό μεσαίωνα που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά πρωτοστατεί για την επιβολή αυτής της πολιτικής των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης και άλλων αντιλαϊκών μέτρων.

Τα Σωματεία της πόλης μας καλούν τους εργαζόμενους να καταδικάσουν με όλα τα μέσα την πολιτική της κυβέρνησης και των τοποτηρητών της στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Να συγκροτήσουμε αντιιμπεριαλιστικό - αντιμονοπωλιακό - δημοκρατικό μέτωπο πάλης για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής αντιδραστικής πολιτικής. Ο εργασιακός μεσαίωνας δε θα περάσει. Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας".

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα παρακάτω σωματεία:

Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Συνδικάτο Επισιτισμού Πειραιά, Συνδικάτο Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας - Δέρματος,ΠΕΜΕΝ,"ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο ΑΕG,Σωματείο Λογιστών Πειραιά, Σωματείο Καθαριστριών Σχολείων, Σωματείο Ελαιουργών,Ενωση Μετάλλου Σαλαμίνας, Σωματείο Μηχανικών Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Σωματείο Σιδηροχυτών,Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών,Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μετάλλου Πειραιά "Ο Ηφαιστος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ