Παρασκευή 7 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η απάντηση της Κοκκινιάς

Την πρώτη δυναμική απάντηση, στη μεθοδευμένη πολιτική δίωξη της υποψήφιας δημάρχου Νίκαιας Βέρας Νικολαϊδου, έδωσε χτες το απόγευμα ο λαός της πόλης, με μια πραγματικά εντυπωσιακή πορεία στους δρόμους. Κοκκινιώτες που τιμούν την αγωνιστική ιστορία του τόπου τους απέδειξαν πως ξέρουν να εκτιμούν και να τιμούν τους ανθρώπους, που δούλεψαν και συνεχίζουν να δουλεύουν σκληρά, για τα δικαιώματά τους και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

"Η Κοκκινιά στηρίζει την Βέρα Νικολαϊδου. Καταδικάζει την πολιτική δίωξη",έγραφε το πανό της πορείας. Και οι Κοκκινιώτες με τα συνθήματά τους- "Δήμαρχοι αγωνιστές και όχι τοποτηρητές", "Η τρομοκρατία δε θα περάσει","Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη" - έστειλαν το δικό τους μήνυμα στον δήμαρχο Νίκαιας, Βασίλη Τράπαλη, και στην κυβέρνηση που τον στηρίζει: Η προσπάθεια φίμωσης κάθε αγωνιστικής φωνής ενάντια στην κυβερνητική πολιτική δε θα περάσει. Και όλοι μαζί έδωσαν την υπόσχεση πως την οριστική απάντηση σ' αυτή την αντιδημοκρατική ενέργεια θα τη δώσουν στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη.

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε στις 7.30 το απόγευμα από την πλατεία Νεάπολης και διέσχισε για μια και πλέον ώρα τους δρόμους της πόλης για να καταλήξει στην πλατεία του Αγίου Νικολάου όπου βρίσκονται τα γραφεία της "Δημοκρατικής Ενότητας". Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής οι δεκάδες πολίτες από τα καταστήματα, τα μπαλκόνια και τις αυλές τους χειροκροτούσαν την πορεία και χαιρετούσαν τη Β. Νικολαϊδου "που τόσα χρόνια έχει δώσει εξετάσεις στο δήμο και έχει σταθεί στο πλευρό μας". Ολοι είχαν κάτι να πουν για το ήθος, τη δράση και τη συνέπεια της υποψήφιας δημάρχου και όλοι χαρακτήριζαν τη δίωξή της "καθαρά πολιτική δίωξη σκοπιμότητας". Οταν η πορεία έφτασε στην πλατεία Αγ. Νικολάου η Β. Νικολαϊδου επισήμανε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης να φιμώσει τις αγωνιστικές φωνές στο χώρο της Αυτοδιοίκησης δε θα περάσει. "Δεν μπορεί κανείς να μας θέσει σε αργία από την καθημερινή μας δράση", είπε χαρακτηριστικά.

Στη χτεσινή πορεία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Σήφης Κωτσαντής γραμματέας της ΚΟΠ, η Ελπίδα Παντελάκη υποψήφια νομάρχης της ΝΑΣ στον Πειραιά, ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Γιώργος Λαγωνίκας,ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Α. Ζαζόπουλος,το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο Δ. Μαυράκης πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς και πολλοί ακόμα μαζικοί φορείς της πόλης, καθώς και εργαζόμενοι στον δήμο Νίκαιας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τιμή στη γυναίκα δημιουργό (2006-03-10 00:00:00.0)
Οι οικοδόμοι στηρίζουν τη Β. Νικολα'ϊδου (1998-10-03 00:00:00.0)
"Ρεσιτάλ" υποκρισίας του Β. Τράπαλη! (1998-08-25 00:00:00.0)
Κίνημα συμπαράστασης στη Βέρα Νικολα'ϊδου (1998-08-12 00:00:00.0)
Σχεδιασμένη πολιτική δίωξη (1998-08-06 00:00:00.0)
Μία δίωξη με στοιχεία πολιτικής αλητείας (1998-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ