Παρασκευή 7 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ"
Υποψήφιά μας είναι η Βέρα Νικολα'ϊδου

Απάντηση - καταπέλτης στους γκαιμπελίσκους

Καταπέλτης είναι η απάντηση που έδωσε χτες, δημόσια, η παράταξη "Δημοκρατική Ενότητα" σχετικά με τη μεθοδευμένη πολιτική δίωξη της Βέρας Νικολαϊδου.Με μια προκήρυξη που μοιράζεται ήδη χέρι - χέρι, σπίτι τοσπίτι, γειτονιά τη γειτονιά, η "Δημοκρατική Ενότητα" με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διακηρύσσει: Υποψήφια δήμαρχός μας είναι η Βέρα Νικολαϊδου και κανείς δεν μπορεί ούτε πολιτικά, ούτε νομικά να εμποδίσει την κάθοδό της στις εκλογές.

Η παράταξη παραθέτει αναλυτικά τα στοιχεία της σκευωρίας και εκθέτει σε δημόσια κρίση όσους, εμφανιζόμενοι ως προοδευτικοί, χρησιμοποιούν μέθοδοι που και ο Γκαίμπελς θα ζήλευε.

Παραθέτουμε ολόκληρη την προκήρυξη που απευθύνεται στο λαό της Κοκκινιάς:

"Η απόφαση αυτή του γενικού γραμματέα, εκτελώντας προφανώς κυβερνητικές εντολές αποτελεί την κορύφωση της επαγγελματικά μεθοδευμένης πολιτικής δίωξης σε βάρος της Βέρας Νικολαϊδου.

Πρόκειται για ενέργεια που εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια φίμωσης κάθε αγωνιστικής φωνής ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και σ' αυτούς που εκφράζουν και υλοποιούν αυτήν την πολιτική στο Δήμο, όπως ο δήμαρχος Β. Τράπαλης.

Είναι φανεροί οι πολλαπλοί στόχοι που επιχειρείται να εξυπηρετηθούν με την έκδοση αυτής της απόφασης. Εκδίδεται σε βάρος του εκλεγμένου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς να έχει υπάρξει δικαστική απόφαση. Είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική η στιγμή που επιλέχθηκε: Αύγουστος, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Στην ενορχηστρωμένη επίθεση ο ρόλος του σημερινού δημάρχου, μελών της πλειοψηφίας και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου άλλων παρατάξεων που τον υποστηρίζουν, είναι κυρίαρχος, αλλά και επιτηδευμένα διπρόσωπος:

1. Δηλώνουν δημόσια ότι: Θέλουν δήθεν να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, αλλά οι ίδιοι δε δέχονται τις έγκυρες κατατεθειμένες θέσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για το έργο, γιατί δεν εξυπηρετούν τους στόχους τους.

2. Δηλώνουν ότι δε θέλουν τη δίωξη της Β. Νικολαϊδου. Ομως, κινούν όλες τις διαδικασίες για δέσμευση της περιουσίας της, με ασφαλιστικά μέτρα, που έχασαν πανηγυρικά στις 19-1-98.

Ζητούν από το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας, στις 12-12-98 να τη θέσει σε "αργία". Προσλαμβάνουν, πέρα από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, και άλλους νομικούς για την εξυπηρέτηση των επιδιώξεών τους.

Παρουσιάζουν στο δικαστήριο το Δήμο ως πολιτική αγωγή, δηλαδή σαν κατήγορο.

3. Δηλώνουν ότι θέλουν να ξεκαθαρίσει γρήγορα η υπόθεση. Ομως οι ίδιοι ζητούν και κατορθώνουν την αναβολή της δίκης που έχει καθοριστεί για τις 23-6-98, με το σαθρό και τουλάχιστον αφελές δικαιολογητικό ότι δεν είχαν εκδώσει τα νόμιμα χαρτιά (μια απλή απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής) για την παρουσία τους στο Δικαστήριο.

4. Ενώ η απόφαση του γενικού γραμματέα εκδίδεται 3 Ιούλη, ανακοινώνεται ένα μήνα μετά από τον ίδιο (αφού κοινοποιήθηκε από το γενικό γραμματέα στο δΔήμαρχο και από το δήμαρχο στο γενικό γραμματέα, μέχρι να αποφασίσουν ποιος θα το κοινοποιήσει στην ενδιαφερόμενη).

Οι όποιες δικαιολογίες που θα κυκλοφορήσουν είναι ψευδείς, αφού επιτηδευμένα, επιλεκτικά και δήθεν μυστικά επιδείκνυαν όλο αυτό το διάστημα την απόφαση που είχαν στα χέρια τους για να καλλιεργήσουν υπόγεια αμφιβολίες και αποπροσανατολισμό.

Αγαπητοί συνδημότες,

Δεν μπορούν να κατηγορήσουν την πρώην δήμαρχο για ατασθαλίες. Ακόμη και οι κατήγοροί της επιβεβαιώνουν έγγραφα το ήθος και το αδέκαστό της. Δεν μπορούν να πείσουν ότι ένα έργο 2.400 τ.μ. με τον εξοπλισμό του για πλήρη λειτουργία κοστίζει, όπως ισχυρίζονται, λιγότερο από τα μισά από το ποσό που οι κατατεθειμένες και έγκυρες εκθέσεις των ίδιων των υπηρεσιών του Δήμου υπολογίζουν. Δεν μπορούν να ψευδολογήσουν για το έργο γιατί:

  • είναι εκεί, το βλέπεις να λειτουργεί,
  • έφτασαν και ξεπέρασαν τους 330, οι 90 μαθητές που είχε το 1992,
  • οι ίδιοι το επέλεξαν να στεγάσουν Διαδημοτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, με μετόχους τους Δήμους Νίκαιας, Καρδίτσας, Θεσσαλονίκης,
  • οι ίδιοι το επεκτείνουν και μάλιστα με αδιαφανείς διαδικασίες και σε βάρος του Δήμου.

Συνδημότη, Συνδημότισσα,

Επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν με ψέματα, με συκοφαντίες, με παραπληροφόρηση. Πιστεύουν με αυτές τις μεθοδεύσεις, ότι:

  • προικοδοτούν την επανεκλογή του σημερινού δημάρχου, της παράταξής του και των συνεργατών του,
  • θα σε κάνουν να μη γνωρίσεις ούτε να ασχοληθείς με την πολιτική που εφαρμόζουν:

- τη φορομπηχτική πολιτική τους σε βάρος σου

- τα δάνεια του 1 δισ. περίπου για την κάλυψη των ρουσφετιών και θεαμάτων

- τις πελατειακές σχέσεις των προσλήψεων, χωρίς έστω τις στοιχειώδεις διαδικασίες

- τις απευθείας αναθέσεις έργων

- τις τεράστιες ευθύνες τους για τη μη ολοκλήρωση του έργου του "Ηράκλειτου". Αλλά και την απουσία τους από τα μεγάλα προβλήματά σου και τους αγώνες ενάντια στην ανεργία, για τις συντάξεις, την παιδεία, την υγεία, το μέλλον των παιδιών σου.

Αγαπητοί Συνδημότες,

Γνωρίζουν καλά ότι όποτε γίνει η δίκη, η Βέρα Νικολαϊδου και δικαστικά θα αθωωθεί. Ομως μπροστά στον πανικό τους για την πολιτική τους επιβίωση, δε διστάζουν σε τίποτα. Τους φοβίζει το ευνοϊκό κλίμα, η πλατιά συσπείρωση και η εμπιστοσύνη που αναπτύσσεται γύρω από την παράταξή μας τη "Δημοκρατική Ενότητα" και την επικεφαλής της.

Καμία απόφαση δεν μπορεί να θέσει σε "αργία" την πάλη και τη δράση μας. Υποψήφια δήμαρχός μας είναι η ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ και κανείς δεν μπορεί ούτε πολιτικά, ούτε νομικά να εμποδίσει την κάθοδό της στις εκλογές.

Η απάντησή μας σε όλα αυτά είναι η συνεχής παρουσία και η δράση μας στο πλευρό του λαού της Κοκκινιάς, όπλο μας η ενημέρωσή του, η συσπείρωσή του σ' ένα πλατύ μέτωπο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική στο Δήμο και γενικότερα η δημιουργική μας αντεπίθεση για μια πολιτική ανάδειξης και επίλυσης των προβλημάτων του λαού της Κοκκινιάς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ