Παρασκευή 7 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η μια φωτιά διαδέχεται την άλλη

Παραδομένη στις φλόγες είναι για ακόμη μια μέρα ολόκληρη η χώρα, στο έλεος των πυρκαγιών και της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης. Από τον Ολυμπο μέχρι την Κεφαλλονιά η πύρινη λαίλαπα σαρώνει δάση και καλλιέργειες, ενώ εκατοντάδες οικισμοί κινδυνεύουν. Μέχρι αργά χτες το βράδυ εκατοντάδες ήταν οι εστίες της φωτιάς που μαίνονταν, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους.

Αρκαδία - Μεσσηνία

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στα σύνορα των Νομών Αρκαδίας και Μεσσηνίας, κοντά στα χωριά Δερβένι και Τσάκωνα, η οποία κατακαίει δασικές εκτάσεις, καθώς και στην περιοχή Μαυρομάτι Μελιγαλά. Από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις απειλούνται άμεσα κατοικημένες περιοχές, ενώ ήδη έχουν καεί αγροικίες και αποθήκες. Στην περιοχή έχουν σπεύσει οχήματα της πυροσβεστικής και δύο αεροσκάφη τύπου "Πεντετέλ", ωστόσο το έργο τους δυσχεραίνεται λόγω του δύσβατου της περιοχής. Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται ο Ταϋγετος για δεύτερη εβδομάδα. Η φωτιά, που έχει κάψει μεγάλες δασικές εκτάσεις με έλατα και πεύκα, απείλησε πέντε κοινότητες, τρεις εκ των οποίων έχουν ήδη εκκενωθεί. Στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής, ωστόσο ο κίνδυνος εξακολουθεί να είναι μεγάλος, καθώς γίνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Θεσπρωτία

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται και η Θεσπρωτία, καθώς μαίνονται πυρκαγιές σε οχτώ περιοχές. Στις περιοχές Παραπόταμος και Παλιοχώρι έχουν καεί πολλά στρέμματα δάσους, ενώ η φωτιά βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Στο χωριό Φασκομηλιά κάηκαν δύο αποθήκες.

Ολυμπος

Σε σχετική ύφεση βρίσκεται η φωτιά που καίει τον Ολυμπο για δέκατη πέμπτη μέρα, καθώς έχουν περιοριστεί και τα δύο μέτωπά της (στις περιοχές Οργιά και Αραπόλακκος). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πυροσβεστικής, η φωτιά υπολογίζεται πως έκαψε 6 - 7.000 στρέμματα δάσους.

Λακωνία

Υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά που καίει δασοαγροτικές εκτάσεις και απειλεί παράλληλα τα σπίτια των κατοίκων στα χωριά Σκουτάρι, Κότρωνα, Χειμάρα και Νεοχώρι. Σε ύφεση ήταν μέχρι χτες το βράδυ η πυρκαγιά που έκαψε μεγάλες εκτάσεις και ένα σπίτι στον Πύργο της Μάνης.

Αχαϊα

Παραδομένες στις φλόγες είναι οι περιοχές Μαστραντώνι και Σταυροδρόμι από χτες το πρωί. Η φωτιά, που λόγω των ισχυρών ανέμων αναζωπυρώνεται συνεχώς, έχει κάψει μεγάλες εκτάσεις, ενώ απειλεί άμεσα και κατοικημένες περιοχές.

Καβάλα

Πυρκαγιά σε δασική περιοχή του Πολύνερου στις Κορυφές Καβάλας ξέσπασε στις 10.30 χτες το πρωί και ως αργά το απόγευμα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, ευτυχώς χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Καστοριά

Σε εξέλιξη ήταν ως αργά χτες το βράδυ και η φωτιά που καίει δασικές και θαμνώδεις εκτάσεις για τρεις συνεχείς μέρες στο Μαλιμάδι Καστοριάς, ενώ στη δύσβατη περιοχή βρισκόταν ένα όχημα της πυροσβεστικής. Πυρκαγιά ξέσπασε και στην Κλεισούρα στις 3.15 χτες το μεσημέρι και πλησίασε κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Για δεύτερη μέρα χτες έκαιγε η φωτιά στη δασική περιοχή του Αργους Ορεστικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ