Παρασκευή 7 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καίγεται και η Ηλεία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχτεί από χτες ο Νομός Ηλείας. Μάχη με τις φλόγες που έχουν κυριολεκτικά ζώσει τον Νομό Ηλείας δίνουν από το απόγευμα της Τρίτης οι κάτοικοι των χωριών Λάλα, Μηλιές, Νεμούτα και Δούκα. Ηδη έχουν καεί 15 σπίτια, ελαιώνες, στάβλοι ενώ τέσσερις κάτοικοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα. Στην κατάσβεση της φωτιάς που συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και επεκτείνεται απειλώντας κατοικημένες περιοχές έχουν σπεύσει 40 οχήματα της πυροσβεστικής. Απειλήθηκαν και ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για αδιαφορία καθώς δε φρόντισε να βοηθήσει τις οικογένειες που πλήγησαν (πολλές εκ των οποίων έχουν μείνει χωρίς σπίτι) ούτε καν με την παροχή των ειδών πρώτης ανάγκης.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το βράδυ η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ καταγγέλλει το κράτος αλλά και τη νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση για πλήρη αδιαφορία στο σοβαρό ζήτημα των πυρκαγιών. Παράλληλα, επισημαίνει τόσο την έλλειψη συντονισμού σε ολόκληρη τη διαδικασία κατάσβεσης όσο και το γεγονός ότι δεν ανοίχτηκαν οι απαραίτητοι δασικοί δρόμοι. "Είναι ανάγκη τώρα να γίνει επιτέλους ο Ενιαίος Φορέας Δασοπροστασίας", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και καταλήγει: "Ο μεγάλος υπεύθυνος είναι η κυβερνητική πολιτική που κοντά στα άλλα ξεπουλάει και τον εθνικό πλούτο. Ας αναλάβουν επιτέλους αυτοί που κυβερνούν τον τόπο τις ευθύνες τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ