Παρασκευή 7 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Εκθετη η κυβέρνηση

"Πρέπει να πληρώσει για την εμπρηστική πολιτική της", επισήμανε ο Ορέστης Κολοζώφ, επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ που περιόδευσε στην Παλιά Πεντέλη

"Η εικόνα που συναντήσαμε είναι τρομακτική, έχει καταστραφεί το μεγαλύτερο μέρος των δασών της περιοχής. Η κυβέρνηση είναι έκθετη απέναντι στον ελληνικό λαό, γιατί δεν μπόρεσε να προστατεύσει την περιουσία του, αλλά και τη ζωή του".

Αυτό επισήμανε ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που, επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ, επισκέφτηκε χτες την Παλιά Πεντέλη.

Η απογοήτευση, η αγωνία και η οργή για την εμπρηστική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, χαρακτήριζε τις δηλώσεις δεκάδων απλών ανθρώπων, που συνάντησαν και συζήτησαν με την αντιπροσωπεία του Κόμματος, την οποία αποτελούσαν ο Ορέστης Κολοζώφ μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος,ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αντώνης Σκυλλάκος και από την οργάνωση του Κόμματος στην περιοχή η Αθηνά Διαμαντή.

"Αν υπήρχε ένα βυτιοφόρο παραπάνω, θα είχε γλιτώσει το κατάστημά μου. Αν υπήρχαν δυο κυβικά νερό, 14 άτομα δε θα είχαν μείνει άνεργα. Αν...", έλεγε συνέχεια ο Οδυσσέας Σερίφης,ο οποίος είδε τους κόπους 34 χρόνων να γίνονται στάχτη σε μερικά λεπτά.

Μετά από συζητήσεις με κατοίκους που έχασαν τις περιουσίες τους από την πυρκαγιά, το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε το Γυμνάσιο - Λύκειο της περιοχής - του οποίου ένα κομμάτι της στέγης κάηκε - και την Κοινότητα Πεντέλης, όπου συζήτησαν με το νομάρχη Αθηνών Δημ. Ευσταθιάδη.

Ο Ορ. Κολοζώφ, στη συζήτηση με το νομάρχη, επισήμανε: "Αυτή τη στιγμή της επίσκεψής μας, ο μηχανισμός που παίρνει μέρος στην κατάσβεση των πυρκαγιών και τα επιτελεία του συναντούν πάρα πολλές δυσκολίες συντονισμού της όλης προσπάθειας".

"Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει έκτακτα μέτρα, έστω και τώρα. Είναι αναγκαίο να επανεξεταστεί το νομοσχέδιο σχετικά με τη δασοπροστασία. Πρέπει να ξεφύγουμε από την εγκληματική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση", τόνισε ο Μήτσος Κωστόπουλος, απαντώντας σε κατοίκους που κατήγγειλαν "την ανευθυνότητα και την κοροϊδία της κυβέρνησης".

Είχαμε προειδοποιήσει...

Μετά την περιοδεία, ο Ορέστης Κολοζώφ δήλωσε: Η κυβέρνηση είναι υπόλογη στον ελληνικό λαό, γιατί είχε προειδοποιηθεί και όταν συζητούσαμε το νομοσχέδιο "πυροπροστασία από τη δασική υπηρεσία", είχαμε επισημάνει τους κινδύνους, που θα προέρχονταν από μια τέτοια αλλαγή μπροστά στο καλοκαίρι και είχαμε τις διαβεβαιώσεις ότι όλες οι κρατικές υπηρεσίες ήταν έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κατάσταση. Τη διαβεβαίωση ότι οι κρατικές υπηρεσίες ήταν έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κατάσταση είχαμε αμέσως μετά τις πρώτες πυρκαγιές που εμφανίστηκαν πριν από ένα μήνα, όπου, για άλλη μια φορά, είχαμε εκφράσει τις ανησυχίες μας και είχαμε ζητήσει την έκτακτη σύγκληση της Βουλής, για να συζητήσουμε και να αποφασιστεί η λήψη έκτακτων μέτρων, δεδομένου ότι το καλοκαίρι βρισκόταν ακόμα στην αρχή. Προβλέπαμε, και δυστυχώς επαληθευτήκαμε, ότι μπορεί τα πράγματα να εξελιχθούν ακόμα χειρότερα απ' ό,τι στην αρχή του καλοκαιριού.

Σήμερα, συνέχισε, δυστυχώς, είμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Γι' αυτό πιστεύουμε πως, σε πολιτικό επίπεδο, η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει για την εμπρηστική πολιτική που έχει ακολουθήσει όλο αυτό το διάστημα. Εμείς αυτό που μπορούμε να πούμε σήμερα είναι ότι ακόμα και τώρα θα πρέπει να παρθούν έκτακτα μέτρα και να γίνει ένας σχεδιασμός, έτσι ώστε το φθινόπωρο να μην ξανασυζητάμε τα ίδια ζητήματα, αυτή τη φορά για πλημμύρες, που είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν, μετά την αποψίλωση όλων των περιοχών της χώρας. Παράλληλα, κατέληξε ο Ορ. Κολοζώφ, πρέπει να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στους κατοίκους και τους μικροεπιχειρηματίες της Πεντέλης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ