Παρασκευή 7 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θράσος και αυτογελοιοποίηση

Είναι κοινή διαπίστωση πως η κυβέρνηση διαθέτει περίσσεμα θράσους και κυνισμού. Και μόνον ότι πάνω από τα αποκαϊδια της "φαλακρής" πλέον Αττικής, αρμόδιοι και αναρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες επαναλαμβάνουν πως, τάχα, το κράτος λειτούργησε ικανοποιητικά και, πως, όλα είναι καλώς καμωμένα, επιβεβαιώνει την παραπάνω διαπίστωση. Ομως, η κυβέρνηση δε σταματά εδώ, καθώς, και τώρα ακόμη, επιμένει στην προώθηση των γνωστών νομοσχεδίων Τζουμάκα και Δρυ που όχι μόνον επιβραβεύουν το εγκληματικό έργο των καταπατητών και των εμπρηστών, αλλά και αποτελούν "πετρέλαιο" στο δαυλό των εμπρηστών. Λοιπόν αυτή η κυβέρνηση δεν είναι μόνον ηθικός, αλλά και φυσικός αυτουργός στους εμπρησμούς, είναι πολύ επικίνδυνη για το δημόσιο συμφέρον. Η καταδίκη πρέπει να είναι απόλυτη.

***

Αλλά η κυβέρνηση κάνοντας λόγο για ικανοποιητική λειτουργία του κράτους και όταν προσπαθεί να υποβαθμίσει τις τεράστιες καταστροφές παρουσιάζοντάς τες σαν κάτι, περίπου, το συνηθισμένο που, τάχα, υπερβάλεται από τα ΜΜΕ - λες και ο κόσμος δε βλέπει ούτε το μαύρο σύννεφο που καταπλακώνει την Αττική, σαν μαύρο σάβανο πλέον... - προκαλεί βάναυσα και την κοινή νοημοσύνη. Δυστυχώς, όμως για την κυβέρνηση του Σημίτη δεν μπορούν να κρυφτούν οι τεράστιες ευθύνες της, όσο κι αν εξακολουθεί να κρύβεται! Αυτό μαρτυρά η προσπάθεια πανικόβλητων αρμοδίων να αποσείσουν τις ευθύνες από πάνω τους, αλλά και η φοβισμένη κριτική πράξεων και παραλείψεων από άλλους συναρμόδιους που ακούγεται.

***

Κι όμως μέσα σ' αυτήν την καταστροφή υπάρχουν και ορισμένοι δημοσιογράφοι(τα κοινώς λεγόμενα Σημιτάκια...) που, σε διατεταγμένη υπηρεσία προφανώς, προσπαθούν να μετριάσουν τις κυβερνητικές ευθύνες με αδόκιμες τουλάχιστον συγκρίσεις με το παρελθόν... Πως τα ίδια λέγονταν και στις προηγούμενες μεγάλες πυρκαγιές από κυβέρνηση και αντιπολίτευση, από τα ίδια δηλαδή κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που είναι συνυπεύθυνα και συνένοχα για την καταστροφή των δασών. Μάταια, ωστόσο, πιστεύουν όλοι αυτοί πως έτσι μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες. Αν κάτι πετυχαίνουν είναι να αυτοαποκαλύπτονται για το ρόλο του βαστάζου της εμπρηστικής, εκσυγχρονιστικής κυβέρνησης και να αυτογελοιοποιούνται. Αξιοι υπηρέτες των αφεντικών τους...

Γ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ