Σάββατο 8 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
"Ελευθερία στο Σουδάν"

Ψήφισμα συμπαράστασης της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Πειραιά

Η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Πειραιά και γύρω δήμων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή τα γεγονότα τρόμου στο Σουδάν.

"Μάθαμε από τον Τύπο τα τελευταία γεγονότα βίας και τρόμου που επικρατούν στο κράτος του ΣΟΥΔΑΝ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ το καθεστώς των φανατικών ισλαμιστών του ΧΑΡΤΟΥΜ, που με στρατιωτικό πραξικόπημα τις 30/7/1998 κατάργησαν το Σύνταγμα, διέλυσαν τη ΒΟΥΛΗ, τα κόμματα και τα Συνδικάτα, εισβάλλοντας στα γραφεία της νόμιμης Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Σουδάν (ΓΣΕΣ) και συλλαμβάνοντας τον πρόεδρο, τον γεν. γραμματέα και όλα τα μέλη της ηγεσίας της ΓΣΕΣ, των οποίων η ζωή τους διατρέχει σοβαρό κίνδυνο.

Εμείς σαν Ελληνες συνδικαλιστές από το χώρο των Συνταξιούχων του ΙΚΑ Πειραιά, καταδικάζουμε τη σύλληψη των συνδικαλιστών, χωρίς καμία κατηγορία, καθώς και την παραβίαση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την επιβολή θεοκρατικού δικτατορικού καθεστώτος βίας και τρομοκρατίας ενάντια στο σουδανικό λαό.

Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ στέλνουμε τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα του σουδανικού λαού, στους εργαζομένους αγωνιστές του Σουδάν, για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΙΡΗΝΗ.

ΖΗΤΑΜΕ την αποκατάσταση των δημοκρατικών ελευθεριών και την άμεση απελευθέρωση των συνδικαλιστών και όλων των πολιτικών κρατουμένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ