Κυριακή 9 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Να αποτελέσει το νεκροθάφτη της κυβερνητικής πολιτικής!

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση του νομοθετικού τερατουργήματος, στο θερινό Τμήμα της Βουλής, με το οποίο ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, που κατακτήθηκαν με πολλούς αγώνες και αίμα των πατεράδων και των παππούδων μας

Η πρώτη βδομάδα του Αυγούστου σφραγίστηκε με τη συζήτηση του νομοσχεδίου- εκτρώματος για τη... ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ενός νομοσχεδίου που"γιατρειά δεν παίρνει", όπως χαρακτηριστικά τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Αλέκα Παπαρήγα,στην παρέμβασή της στη Βουλή. Η αντίδραση των εργαζομένων που, καταμεσής του καλοκαιριού και μέσα στον αφόρητο καύσωνα, έδωσαν το βροντερό τους "παρών" στην Αθήνα και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, δείχνει ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να αποτελέσει αυτό το νομοσχέδιο το νεκροθάφτη για την κυβέρνηση και την πολιτική της.

Η Αλ. Παπαρήγα επισήμανε ότι από το 1986 το ΠΑΣΟΚ ψήφισε θεσμικό πλαίσιο, το οποίο αποτέλεσε την αρχή αυτής της βάρβαρης πορείας. Σήμερα ο ΣΕΒ θέλει άμεσα και γρήγορα να προχωρήσουν τα μέτρα. Η κυβέρνηση θέλει το ίδιο, να προχωρήσει τα μέτρα, αλλά με εκείνους τους ρυθμούς, τις μεθόδους και τους τρόπους, τους πολιτικάντικους, που θα διασφαλίσουν τη στοιχειώδη ανοχή ή και την εξαπάτηση των εργαζομένων. Με το χαρακτηριστικό αυτό τρόπο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αποκάλυψε το "παιγνίδι διαφωνίας" βιομηχάνων - κυβέρνησης.

Το ΚΚΕ δεν έχει καμία διάθεση ούτε θέλει να κάνει εποικοδομητικές προτάσεις στο νομοσχέδιο, σαν αυτές που υποτίθεται καταθέτουν σωρηδόν τα άλλα κόμματα. Η μόνη εποικοδομητική πρόταση που μπορούμε να κάνουμε, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, είναι η καταψήφισή του. Ολη η φιλοσοφία του νομοσχεδίου είναι ότι τα πάντα μπορούν να γίνουν, αρκεί να συμφωνούν οι εργαζόμενοι. Το κρίσιμο όμως ζήτημα είναι ότι αυτή η "συμφωνία" μπορεί να γίνει μόνο με όρους καθαρά υποταγής και βίας, ανοιχτής ή συγκαλυμμένης. Αυτό είναι το πιο σοβαρό από όλα τα άλλα που φέρνει το νομοσχέδιο. Δεν υπάρχει εθελοντισμός σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει το κνούτο του εργοδότη που κυριαρχεί, κατέληξε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Ο "Κυριακάτικος Ρ" δημοσιεύει σήμερα ολόκληρη την παρέμβαση της Αλέκας Παπαρήγα στη συζήτηση για το αντεργατικό νομοσχέδιο.


ΣΕΛ.  4   -   5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ