Τρίτη 11 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Επιτελούν κοινωνικό έργο

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη μεταφορά δημοτών, με δημοτικά λεωφορεία, σε γειτονικές παραλίες, είναι οι Δήμοι Ελληνικού, Ηλιούπολης και Αργυρούπολης, καταγγέλλοντας τη σύλληψη, την προηγούμενη Παρασκευή, υπαλλήλου του Δήμου Ελληνικού, που εκτελούσε δρομολόγιο στην παραλία της Βάρκιζας, με την κατηγορία ότι ο νόμος δεν προβλέπει μια τέτοια χρήση των δημοτικών λεωφορείων.

Τη διευκρίνιση αυτή έκαναν σε χτεσινή σύσκεψη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού, Μανώλης Παπαδάκης,ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Ηλιούπολης Θ. Γεωργάκης και Σπ. Προβιάς αντίστοιχα και ο αντιδήμαρχος Αργυρούπολης Γ. Μπίκος,τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία παράβαση στη χρήση των δημοτικών λεωφορείων για τη μεταφορά δημοτών στις παραλίες, καθώς στις αρμοδιότητες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιλαμβάνεται η παροχή κοινωνικού έργου, αλλά και γιατί το συγκεκριμένο πρόγραμμα δε λειτουργεί ανταγωνιστικά προς τους ιδιοκτήτες των πούλμαν, καθώς δεν επιβάλλουν κόμιστρο. Οι τελευταίοι με συνεχείς πιέσεις τους προς την Τροχαία Γλυφάδας και "εκμεταλλευόμενοι" τη μη πρόβλεψη από το νόμο μιας τέτοιας χρήσης των δημοτικών λεωφορείων, "κατάφεραν" να συλληφθεί ένας υπάλληλος. Στόχος τους προφανώς να καταργηθούν τα συγκεκριμένα δρομολόγια για να αυξήσουν οι ίδιοι τα κέρδη τους.

Να σημειώσουμε πως και οι τρεις δήμοι λειτουργούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα δωρεάν περίπου δέκα χρόνια και ποτέ δεν είχε δημιουργηθεί σχετικό πρόβλημα. Οπως σημείωσαν στη σύσκεψη οι εκπρόσωποι των τριών δήμων, το περιστατικό της σύλληψης αναστάτωσε τους δημότες, οι οποίοι μάλιστα την προηγούμενη Παρασκευή, οπότε και συνελήφθη ο οδηγός του Δήμου Ελληνικού, συγκεντρώθηκαν έξω από την Τροχαία Γλυφάδας και διαμαρτυρήθηκαν. Οι εκπρόσωποι των δήμων αποφάσισαν τέλος, να σταλεί έγγραφο προς τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Μεταφορών προκειμένου να διευκρινιστεί και νομικά πως επιτρέπεται μια τέτοια χρήση των δημοτικών λεωφορείων.

"Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μια κοινωνική παροχή στους δημότες μας και κυρίως εκείνους που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να χρησιμοποιήσουν τα ιδιωτικά λεωφορεία. Μ' αυτή την έννοια και δε λειτουργούμε ανταγωνιστικά προς τους ιδιοκτήτες των πούλμαν", σημείωσε ο Μ. Παπαδάκης. Ο ίδιος τόνισε πως ρόλος του δήμου είναι η άσκηση κοινωνικής πολιτικής και "αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ