Τρίτη 11 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Ψήφος για άλλη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Διακήρυξη της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας", που με επικεφαλής τον Κώστα Αλέξη, διεκδικεί τη Δημαρχία Ελασσόνας

Σε πλατιά συσπείρωση και αγωνιστική συμπαράταξη για μια άλλη Δημοτική Αρχή, που θα λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων του λαού και της περιοχής, καλεί, με τη διακήρυξή της, τους δημότες της Ελασσόνας η "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία", η οποία, με επικεφαλής τον αγωνιστή δικηγόρο Κώστα Αλέξη,διεκδικεί τη δημαρχία της πόλης.

Η διακήρυξη καλεί τους Ελασσονίτες, να ψηφίσουν για την ανάδειξη μιας Δημοτικής Αρχής που στο κέντρο της προσοχής και της δράσης της θα έχει θέσεις και αρχές όπως:

Διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ), με ουσιαστικές αρμοδιότητες και πόρους.

Κανένας νέος φόρος στους δημότες και διεκδίκηση των πόρων που δικαιούται η Τοπική Αυτοδιοίκηση από την κεντρική εξουσία.

Ολοκλήρωση του θεσμού της ΤΑ, με εκλεγμένα και όχι διορισμένα όργανα σε όλες τις βαθμίδες και με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Διεκδίκηση θεσμικών μέτρων και νόμων που θα κατοχυρώνουν τη διαφάνεια, τη λαϊκή συμμετοχή και τον έλεγχο σε όλα τα επίπεδα της ΤΑ.

Αξιοποίηση και αναβάθμιση του ρόλου του υπάρχοντος διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, περιφρούρηση της μονιμότητας και των δικαιωμάτων τους.Αποκλεισμός κάθε πελατειακού χαρακτήρα στις προσλήψεις προσωπικού. Πλήρης διαφάνεια στις προμήθειες, στις κοινωνικές υπηρεσίες (που παρέχει ο δήμος) και τις αναθέσεις των δημοτικών έργων.

Συμπαράσταση και στήριξη στους αγώνες των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών, των αγροτών για τη διασφάλιση του εισοδήματός τους ενάντια στην κατάργηση κοινωνικών δικαιωμάτων και την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.

Συμμετοχή στον αγώνα για δημόσια δωρεάν αναβαθμισμένη Παιδεία, Υγεία, Πολιτισμό, Αθλητισμό.

Ενεργητική συμμετοχή στα θέματα της υπεράσπισης της ειρήνης, της δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Εκστρατεία ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και ουσιαστική στήριξη των νέων του δήμου μας για εργασία, μόρφωση, άθληση, πολιτισμό.

Συμμετοχή της νεολαίας σε όλα τα επίπεδα και στη λήψη αποφάσεων.

Αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελασσόνα - στην οποία έχουν δημιουργηθεί συνθήκες μαζικής φυγής κι εγκατάλειψης του πληθυσμού και εξαιτίας της λαίλαπας των αντιλαϊκών μέτρων - η διακήρυξη επισημαίνει ότι:"Οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τους σημερινούς υποψήφιους μέσα από "κεντροαριστερές" συμφωνίες κορυφής, αλλά και οι άλλες δυνάμεις που με "κεντροδεξιά" σχήματα επιχειρούν "δήθεν" αντιπολίτευση, στην πραγματικότητα χρησιμοποιούνται, για να περάσουν πιο εύκολα τα αντεργατικά σχέδια και η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Αυτές οι δυνάμεις - υπογραμμίζεται - συμμετέχουν ενεργά σε μια συντονισμένη προσπάθεια που έχει σαν στόχο την ενσωμάτωση του κινήματος και του θεσμού της ΤΑ στις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ, λειτουργούν σαν τροχοπέδη του λαϊκού κινήματος και επιχειρούν να εγκλωβίσουν τους δημότες στην κυρίαρχη συντηρητική πρακτική των "πρόσθετων δημοτικών τελών και της ανταποδοτικότητας των πάντων".

Ολες αυτές οι δυνάμεις, στηρίζουν συνειδητά τη νεοφιλελεύθερη "εκσυγχρονιστική" πολιτική της κυβέρνησης, που ενισχύει το συγκεντρωτισμό και τον αυταρχισμό της κεντρικής εξουσίας, περιθωριοποιεί την Α' βάθμια και Β' βάθμια Αυτοδιοίκηση και προωθεί τον άμεσο και ασφυκτικό έλεγχο της περιφέρειας από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ