Τρίτη 11 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Νικηφόρο ρεύμα υπέρ Β. Μπούτα

Πλατιά συσπείρωση και συμπαράταξη κοινωνικών δυνάμεων και αγωνιστών όλων των πολιτικών αποχρώσεων στο ψηφοδέλτιο για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

Πλατιά λαϊκή συσπείρωση και συμπαράταξη κοινωνικών δυνάμεων δημιουργεί η υποψηφιότητα του Β. Μπούτα για τη Νομαρχία της Καρδίτσας. Το αγωνιστικό - λαϊκό "προφίλ" του υποψήφιου νομάρχη, σε συνδυασμό με το συγκεκριμένο διεκδικητικό αναπτυξιακό πρόγραμμα του συνδυασμού του και την ευρύτητα του ψηφοδελτίου που καταρτίζεται, βρίσκει μεγάλη απήχηση στους Καρδιτσιώτες. Αυτή η λαϊκή απήχηση και αποδοχή, που διαμορφώνει ένα νικηφόρο ρεύμα για τις ερχόμενες εκλογές, γίνεται φανερή "διά γυμνού οφθαλμού", στη διάρκεια των επισκέψεων του Β. Μπούτα στα χωριά και τις επαρχίες του νομού, στις συνοικίες της πόλης.

Στις επαφές του με τους αγρότες στα καφενεία και τις πλατείες των χωριών με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλιάς, με τους επαγγελματοβιοτέχνες στα μαγαζιά, με τους νέους, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους των Γραμμάτων, της επιστήμης και του πολιτισμού, ο Β. Μπούτας μιλάει, απευθυνόμενος στον "δικό του" κόσμο του καθημερινού μόχθου. Ενας κόσμος που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται, προβληματίζεται για το παρόν, προσδοκά και αγωνίζεται για ένα καλύτερο μέλλον. Μ' αυτό τον κόσμο συνεννοείται πολύ καλά, γιατί είναι ένας από αυτούς, ο "δικός τους άνθρωπος". Αυτός, που στη διάρκεια των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων, βρισκόταν, νύχτα - μέρα, μαζί με τους συναδέλφους του αγρότες δίπλα "στα τρακτέρ της οργής και του αγώνα". Αυτός, που κάθε δίκαιη διεκδίκηση των εργαζομένων στην Ενωση Συνεταιρισμών, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των συνταξιούχων, των μαζικών φορέων του νομού, την έκανε δική του "σημαία", μεταφέροντάς τη στη Βουλή, στα υπουργεία και στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αυτός, που, όπως ως βουλευτής έκανε στο ακέραιο το καθήκον του έναντι των εντολέων του και του καρδιτσιώτικου λαού, έτσι και ως Νομάρχης θα βρίσκεται παντού,όπου ο λαός θα αγωνιά και θ' αγωνίζεται.

Ο ίδιος δηλώνει στις συγκεντρώσεις και στις συναντήσεις του με τους φορείς, πως η υποψηφιότητά του φέρνει μια νέα, διαφορετική αντίληψη για το ρόλο και τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. "Για τη διαχείριση της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής και των προγραμμάτων της ΕΕ στην Αυτοδιοίκηση - λέει χαρακτηριστικά - κάνουν οι νομάρχες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αν και μάλλον είναι "εκ του περισσού", καθώς αρκούν οι τεχνοκράτες - διευθυντές. Εμείς τον νομάρχη τον θέλουμε διαφορετικό, συμπαραστάτη και συμμαχητή του λαού στις διεκδικήσεις του, οραματιστή και οργανωτή του αγώνα για μια ανάπτυξη υπέρ των κατοίκων του νομού και όχι απλό μεσολαβητή της κυβέρνησης και εντολοδόχο της πολιτικής της, ούτε διακινητή των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε "ημέτερους"".

Ευρύτερος συνδυασμός

Η ευρύτητα του συνδυασμού του Β. Μπούτα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς του. Στο ψηφοδέλτιο - το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία της διαμόρφωσής του - συμμετέχουν πρόσωπα όλων των πολιτικών αποχρώσεων, εγνωσμένου κύρους και ήθους, αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, απ' όλους τους κοινωνικούς χώρους. Σ' αυτό θα εκφραστεί και το πνεύμα των "μπλόκων" της αγροτιάς στη "Βιοκαρπέτ". Αλλωστε, εξ αρχής, με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας, έχει εκφράσει ανοιχτά την υποστήριξή της στον Β. Μπούτα η συντριπτική πλειοψηφία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Αγροτών,αγωνιστές που πρόσκεινται σ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ανάμεσά τους οι Θ. Κυρίτσης,Σ. Γιαννάκος,Γ. Φαλάγγας,Θ. Ντολόπουλος,Χρ. Κουτσομάνης,Χαρ. Τζιοβάρας,Β. Γάκης,Αχ. Γακόπουλος,Θ. Ζησόπουλος,Απ. Μαγουλιώτης,Απ. Κεφάλας,Δ. Χαρβούζας,Β. Παπαλίτσας.

Βεβαίως, η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο θα είναι ισοβαρής και αντιπροσωπευτική, με εκπροσώπους των εργαζομένων, των αγροτών, των ΕΒΕ, των επιστημόνων, των νέων, των γυναικών.

Οι άλλοι υποψήφιοι

Οι άλλοι υποψήφιοι για τη νομαρχία της Καρδίτσας δε διαθέτουν ούτε το λαϊκό έρεισμα του Β. Μπούτα, ούτε τη φερεγγυότητα του προγράμματος και την ευρύτητα του συνδυασμού του.

Ο Β. Αναγνωστόπουλος,μετά τη γνωστή υπαναχώρησή του από την κοινή προσπάθεια, λόγω των κομματικών πιέσεων και την προσωπική αφερεγγυότητα που επέδειξε, αποτελεί, πλέον, έναν καθαρόαιμο, επίσημο υποψήφιο νομάρχη της ΝΔ κι έτσι αντιμετωπίζεται η υποψηφιότητά του από τους αγρότες και τους άλλους εργαζόμενους του νομού και είναι χαρακτηριστικό ότι αγωνιστές που συμμετείχαν στις λαϊκές κινητοποιήσεις και πρόσκεινται πολιτικά στη ΝΔ, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην υποψηφιότητα του Β. Αναγνώστου, ως εντολοδόχου της πολιτικής της ΝΔ για την Αυτοδιοίκηση - η οποία δε διαφέρει απ' αυτήν της κυβέρνησης - και τάσσονται στο πλευρό του Β. Μπούτα.

Η υποψηφιότητα του νυν νομάρχη και τώρα "αντάρτη" του ΠΑΣΟΚ Κ. Παπακυρίτση "πάσχει πανταχόθεν", διότι: Πρώτον,ως νομάρχης απέτυχε να παρουσιάσει έργο. (Τα έργα υποδομής που κρίθηκαν αναγκαία, ιδιαίτερα μετά τις μεγάλες πλημμύρες του 1994, δεν ολοκληρώθηκαν, ενώ το μέγα θέμα ανάπτυξης του νομού που παραμένει και οδικώς απομονωμένος δεν προχώρησε). Δεύτερον,όχι μόνο δεν αξιοποίησε τους αγώνες των αγροτών και των άλλων κατοίκων για τη λύση των προβλημάτων της περιοχής, αλλά στάθηκε "εχθρικά" στις κινητοποιήσεις, επιχειρώντας να τις αποπροσανατολίσει και να τις υπονομεύσει. Και τρίτον η εκ των υστέρων προσπάθειά του ν' αποστασιοποιηθεί από την κυβέρνηση - όταν, βεβαίως, δεν πήρε ξανά το χρίσμα - δεν πείθει, αφού δεν έχει να παρουσιάσει κάτι το διαφορετικό.

Οπως, πολύ περισσότερο, δεν πείθει η υποψηφιότητα του "επίσημου" εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Ηλ. Λιακόπουλου,ο οποίος υμνεί ακόμα και τώρα την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, την οποία εξυπηρέτησε, με υπερβάλλοντα ζήλο, ως διορισμένος νομάρχης και περιφερειακός διευθυντής Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ