Τρίτη 11 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εμπρηστές έδρασαν στο Γραμματικό

Στο Γραμματικό έδρασαν απροκάλυπτα χτες οι εμπρηστές. Κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν έγκαιρα ότι είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στην περιοχή Σέσσι και ειδοποίησαν έγκαιρα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία κινητοποίησε επίγεια και εναέρια μέσα για την αντιμετώπισή της. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αφού έκαψε περίπου 30 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, αλλά κάτοικοι της περιοχής, αστυνομικοί και δασοπυροσβέστες επιδόθηκαν σε ένα άγριο κυνηγητό για τη σύλληψη των εμπρηστών. Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία οι εμπρηστές "χτύπησαν" με δυο κλεμμένα ΙΧ αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα. Τα οχήματα βρέθηκαν εγκαταλειμμένα στην περιοχή και ερευνώνται για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα. Τα δυο ΙΧ είχαν κλαπεί από τη Νέα Μάκρη και τα Γλυκά Νερά, ενώ η μοτοσικλέτα δεν είχε πινακίδες και είναι αγνώστου ιδιοκτήτη.

Στόχος εμπρηστών έγινε, όμως, και το άλσος της Αγίας Τριάδας στην Κηπούπολη στο δήμο Πετρούπολης. Η φωτιά σβήστηκε αμέσως από την ΠΥ.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε και χτες από συνεργεία της Νομαρχίας Αθηνών, η καταγραφή των ζημιών σε σπίτια και καταστήματα της Παλιάς Πεντέλης. Μέχρι και το βράδυ της Κυριακής είχαν καταγραφεί 65 σπίτια και άλλες εγκαταστάσεις, καθώς και 4 μαγαζιά, το 65% των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς. Στην Κοινότητα Πεντέλης εκκρεμούν άλλες 50 αιτήσεις κατοίκων σπιτιών που υπέστησαν ζημιές. Χτες και σήμερα τα συνεργεία της Νομαρχίας καταγράφουν τις ζημιές σε σπίτια της Νέας Πεντέλης. Οι δε περιπολίες στις δασικές εκτάσεις της Νέας και Παλιάς Πεντέλης, της Εκάλης, της Ερυθραίας, της Κηφισιάς και των Μελισσίων, θα συνεχιστούν μέχρι νεωτέρας. Στις ίδιες περιοχές εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 μ.μ.- 7 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ