Τρίτη 11 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπόθεση του λαού η προστασία δασών - περιβάλλοντος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

"Μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή για την εμπρηστική της πολιτική, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξάγγειλε μέτρα εξαπάτησης των πληγέντων και του λαού, σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για την πρωτοφανή καταστροφή των δασών και του περιβάλλοντος.

Σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει τη λαϊκή οργή για τη δασοκτόνα πολιτική της, η επικίνδυνη αυτή κυβέρνηση, για τα συμφέροντα του λαού και του τόπου, προχώρησε σε παροχές, που είναι ψίχουλα σε σχέση με το μέγεθος των καταστροφών. Θέτοντας, παράλληλα, όρους και προϋποθέσεις που τελικά ελάχιστους θα αφορούν. Αλλωστε, ο ελληνικός λαός έχει εμπειρία από παρόμοιες εξαγγελίες της κυβέρνησης, που είχε κάνει και στο παρελθόν για τους πλημμυροπαθείς, από τις οποίες ελάχιστοι έλαβαν τα κυβερνητικά ψίχουλα και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε συνειδητά την απόσυρση των δασοκτόνων νομοσχεδίων Τζουμάκα - Δρυ, αποδεικνύοντας ότι επιμένει στην εμπρηστική πολιτική της, που οπλίζει τα χέρια των καταπατητών - εμπρηστών και εξυπηρετεί μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό, με την πάλη του, να απαιτήσει την απόσυρση των δασοκτόνων νομοσχεδίων της κυβέρνησης, την άμεση αναδάσωση των καμένων εκτάσεων και τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων προστασίας των δασών.

Ο ελληνικός λαός να κάνει δική του υπόθεση την προστασία των δασικών εκτάσεων και του περιβάλλοντος. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση - Πρωτοβάθμια και Νομαρχιακή - οι οργανώσεις της νεολαίας, όλοι οι κοινωνικοί φορείς, να μετατρέψουν την οργή τους σε πάλη για μια άλλη πολιτική και στον τομέα της προστασίας των δασών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ