Πέμπτη 13 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο λαός της Κοκκινιάς θα δώσει την απάντηση!

Παρουσία δεκάδων εκπροσώπων μαζικών φορέων της πόλης, αλλά και ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Βέρα Νικολα'ϊδου απάντησε χτες σε συνέντευξη Τύπου, στην άθλια μεθόδευση της πολιτικής δίωξής της

Η απάντηση σ' αυτή τη μεθοδευμένη πολιτική δίωξη αλλά και στην υπονόμευση που "καλλιεργείται" αυτό το διάστημα στη Νίκαια - μιας και οι πολιτικοί διώκτες της διαδίδουν σκόπιμα και θρασύτατα πως "στείλαμε τη Β. Νικολαϊδου σπίτι της" - ήταν, είναι και θα είναι μία. Τίποτα δεν πρόκειται να κρατήσει σε αργία και σε αδράνεια την υποψήφια δήμαρχο Νίκαιας Βέρα Νικολαϊδου, τίποτα δεν πρόκειται να την εμποδίσει να βρίσκεται καθημερινά - όπως κάνει άλλωστε εδώ και 20 χρόνια - κοντά στους δημότες και στα προβλήματά τους, όπως και τίποτα δεν πρόκειται να εμποδίσει το λαό της Κοκκινιάς να δώσει την απάντησή του τον ερχόμενο Οκτώβρη.

"Το δικαίωμα να θέσω και αυτή την τετραετία υποψηφιότητα για το δήμο, θα μπορούσα να το στερηθώ μόνο εάν υπήρχε αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Διότι είναι ξεκάθαρο πως η στέρηση αυτού του δικαιώματος απαγγέλλεται μόνο με απόφαση δικαστηρίου κι όχι με διοικητικές πράξειςτύπου "απόφαση Περιφερειάρχη"". Αυτό ξεκαθάρισε χτες η υποψήφια δήμαρχος Νίκαιας Βέρα Νικολαϊδου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο δημαρχείο της πόλης, καθώς αυτοί οι ίδιοι που μεθόδευσαν την πολιτική δίωξή της, διαδίδουν τη φήμη ότι δεν μπορεί πλέον να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα.

Στη συνέντευξη - όπου απαντήθηκαν ένα προς ένα τα σαθρά "επιχειρήματα" των πολιτικών της αντιπάλων, οι οποίοι επιδιώκουν τη φίμωση μιας ακόμα αγωνιστικής φωνής - η Β. Νικολαϊδου επισήμανε πως η απόφαση του γ. γ. της Περιφέρειας είναι "προσωρινή διοικητική πράξη" και δεν έχει καμιά σχέση με το δικαίωμα να είναι υποψήφια. "Αυτό, οι αντίπαλοι το ξέρουν, το έχουν εμπεδώσει και γι' αυτό προσπαθούν να παραπληροφορήσουν τον κόσμο. Είναι σε γνώση μας πως αυτή την περίοδο το υπ' αριθμόν ένα θέμα που συζητιέται στην Κοκκινιά είναι αν έχω δικαίωμα να θέσω ή όχι υποψηφιότητα. Εμείς θα φτάσουμε και στο τελευταίο σπίτι για να κάνουμε γνωστό πως η Νικολαϊδου συνεχίζει τον αγώνα τόσων χρόνων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης", είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια η υποψήφια δήμαρχος αναφέρθηκε στις επιδιώξεις των πολιτικών της αντιπάλων, οι οποίοι με τη δίωξή της στοχεύουν να σπιλώσουν ηθικά την ίδια, τη "Δημοκρατική Ενότητα" αλλά και όλες τις φωνές στην ΤΑ που υψώνονται διεκδικητικά. Ο σημερινός δήμαρχος - υπογράμμισε η Β. Νικολαϊδου - προσπαθεί με αυτή την ιστορία να καλύψει τα λάθη του και να αποπροσανατολίσει το λαό με ψέματα, να παραπληροφορήσει. "Ο Β. Τράπαλης και η παρέα του, λασπολογούν, δουλεύουν υπόγεια διαδίδοντας το ένα και το άλλο, κάνουν τους δημότες να ξεχνούν τη δική τους φορομπηχτική πολιτική, ενώ ακόμα δε δίνουν απάντηση - ούτε στο δημοτικό συμβούλιο αλλά ούτε και στους εκπροσώπους - για τι γίνεται με το δάνειο του 1 δισ. που έχει πεταχτεί στην κυριολεξία για ρουσφετολογικές προσλήψεις και εκδηλώσεις "φρου - φρου κι αρώματα". Το κυριότερο είναι ότι με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να κρύψουν την απουσία τους όλα αυτά τα χρόνια από τα πραγματικά προβλήματα των δημοτών μας", τόνισε η Β. Νικολαϊδου. Για να καταλήξει: "Με όλα αυτά, το μόνο που πετυχαίνουν, είναι να γίνονται επικίνδυνοι, να αποδεικνύουν πως βρίσκονται σε κατάσταση πανικού. Τους ενοχλεί το ευνοϊκό κλίμα που υπήρχε όλο αυτό το διάστημα και που συνεχίζει να δημιουργείται υπέρ της "Δημοκρατικής Ενότητας"".

Τα λόγια αυτά της Β. Νικολαϊδου, ήρθε λίγες ώρες αργότερα να επιβεβαιώσει ο ίδιος ο Β. Τράπαλης, ο οποίος όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα όσα είπε η υποψήφια δήμαρχος, απέδειξε πως βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Οχι μόνο απέφυγε για άλλη μια φορά να απαντήσει επί της ουσίας στα ζητήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης, αλλά συνέχισε την ίδια επικίνδυνη και προβοκατόρικη τακτική του. "Από καιρό έχω δηλώσει ότι αδυνατώ να παρακολουθήσω όσους ακολουθούν μια πολιτική σύγχυσης, αποπροσανατολισμού και επικίνδυνης έντασης στην πόλη", ισχυρίστηκε ο εμπνευστής της λασπολογικής επίθεσης. Ομως δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό, αλλά, ακριβώς για να αποδείξει ότι είναι επικίνδυνος για το λαό της Νίκαιας, συνέχισε: "Σήμερα ωστόσο υπήρξε, από σύμπτωση προφανώς, κι ένας πρόσθετος λόγος για τη μη παρακολούθηση των ισχυρισμών της επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας". Ακριβώς τη στιγμή που εκείνη πυροδοτούσε για μια ακόμη φορά την ένταση, κάποιοι άλλοι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Αλσος "Ανδρέας Παπανδρέου"", για να καταλήξει ότι "ο συντονισμός του έργου της κατάσβεσης της πυρκαγιάς ήταν το μόνο που μας ενδιέφερε σήμερα στο Δήμο Νίκαιας"...

Πάντως παρά τα λεγόμενα του δημάρχου, ο κόσμος της Κοκκινιάς - για μια ακόμα φορά - απέδειξε χτες πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η αποκατάσταση του ονόματος της Β. Νικολαϊδου και η ανάδειξή της σε αυριανή δήμαρχο. Με τη συγκινητική τους παρουσία οι αγωνιστές της Αντίστασης, οι νεολαίοι της πόλης αλλά και εκπρόσωποι μαζικών και κοινωνικών φορέων δήλωσαν- και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου - πως η πολιτική δίωξη δεν πρόκειται να περάσει. "Εμείς θα δώσουμε την απάντηση", ήταν τα χαρακτηριστικά τους λόγια.

Στο πλευρό της Β. Νικολαϊδου, στάθηκαν επίσης και δεκάδες εκπρόσωποι της ΤΑ, μεταξύ των οποίων οι: Σπύρος Χαλβατζής,επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) πανελλαδικά και υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης "ΝΑΣ" στην Αθήνα και στον Πειραιά, Ελπίδα Παντελάκη,υποψήφια Νομάρχης Πειραιά, Νίκος Μπεάζογλου,υποψήφιος δήμαρχος Δραπετσώνας,Στάθης Σαραντέας,υποψήφιος δήμαρχος Κορυδαλλού, Χρήστος Κορτζίδης,υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού, Κυρ. Κανελλόπουλος,υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης, Μιχ. Σελέκος,υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου και η Ελένη Παπαδοπούλου,υποψήφια δήμαρχος Κερατσινίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ