Πέμπτη 13 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαλλακτικό βούλευμα για τους αδελφούς Παπαγεωργίου

Απαλλακτικό βούλευμα εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών για τους επιχειρηματίες αδελφούς Νικόλαο και Λεωνίδα Παπαγεωργίου,σχετικά με την κατηγορία της κακουργηματικής απάτης εις βάρος του ελληνικού δημοσίου, που αντιμετώπιζαν ύστερα από καταγγελίες του πρώην ΓΓ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κ. Τζίμα ότι διέθεσαν λιγότερα από τα συμφωνηθέντα χρήματα για την ανέγερση του ομώνυμου νοσοκομείου τους στη Θεσσαλονίκη και ότι το έργο δεν προχωρεί. Οι αδελφοί Παπαγεωργίου διέθεσαν 27 εκατομμύρια δολάρια, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία του περιφερειάρχη το ποσό που είχε συμφωνηθεί ήταν 30 εκατομμύρια δολάρια.

Κατά πληροφορίες, ο Κ. Τζίμας ανακάλεσε στο στάδιο της ανάκρισης όσα είχε καταγγείλει για τους αδελφούς Παπαγεωργίου, δηλώνοντας ότι είχε πέσει θύμα παραπληροφόρησης. Οι ίδιοι, εξάλλου υποστήριξαν ότι διέθεσαν ολόκληρο το ποσό που συμφωνήθηκε και ότι τα τρία επιπλέον εκατομμύρια δολάρια προέρχονταν από τόκους. Το Δικαστικό Συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προκύπτουν ενδείξεις ενοχής για τους κατηγορουμένους και, έτσι, αποφάσισε την απαλλαγή τους. Στην ίδια υπόθεση ήταν αναμεμειγμένος και ο ιδιώτης Β. Παππάς, ο οποίος επίσης απαλλάχτηκε.

Πάντως, εναντίον των αδελφών Παπαγεωργίου εκκρεμεί και άλλη υπόθεση στη Δικαιοσύνη για απάτη εις βάρος του ελληνικού δημοσίου και παράβαση του νόμου 2331/95 περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, μετά από μήνυση του δικηγόρου Λ. Σταματιάδη. Η υπόθεση αυτή αφορά το νομικό καθεστώς του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, που, ενώ εμφανίστηκε σαν δημόσιο, στην πραγματικότητα είναι ιδιωτικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ