Πέμπτη 13 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ"
Εκστρατεία αντίστασης και αγώνα

Ο Δώρης Δήμας είναι ο υποψήφιος δήμαρχος. Σε αγωνιστική συστράτευση κάθε εργαζόμενου, επαγγελματία, αγρότη, ανέργου, συνταξιούχου καλεί με τη διακήρυξή της η ΔΑΚ

Ο Δώρης Δήμας είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Ηγουμενίτσας της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης" (ΔΑΚ), για να διεκδικήσει το δήμο στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη.

Η ΔΑΚ στην προσπάθειά της να επικεντρώσει την προσοχή της στα μεγάλα προβλήματα του τόπου επεξεργάστηκε τη Διακήρυξη Αρχών, στην οποία αναφέρει:"Η κυβέρνηση έχει παραδώσει το δικαίωμα του σχεδιασμού της ανάπτυξης και της οικονομίας της χώρας στα επιτελεία της ΕΕ, εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση στις κοινωνικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Από αυτή την επίθεση δεν έμειναν έξω οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

"Ο, ήδη, φορολογούμενος πολίτης αναγκάζεται να πληρώνει ξανά, μέσω των δήμων, για κάθε υπηρεσία κοινωνικού χαρακτήρα που είναι υποχρεωμένο να προσφέρει το κράτος", αναφέρει η Παράταξη στη Διακήρυξη.

Για τη σημερινή Δημοτική Αρχή, η ΔΑΚ υπογραμμίζει ότι υπηρέτησε με συνέπεια την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Επί τέσσερα χρόνια δεν υπήρξε καμιά οργανωμένη φωνή αντίστασης από το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν οργανώθηκε κανένας διεκδικητικός αγώνας. Συγκεκριμένα, κατηγορεί το Δημοτικό Συμβούλιο και τον δήμαρχο για το σοβαρό πρόβλημα στο αποχετευτικό δίκτυο, τη μη εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης, τη μη διεκδίκηση του περιφερειακού δρόμου.

Τέλος, η ΔΑΚ, με τη διακήρυξή της, καλεί τους δημότες της Ηγουμενίτσας να πάρουν μέρος σε μια εκστρατεία αντίστασης, αγώνα και ελπίδας. Και καταλήγει:"Εμείς δεν υποσχόμαστε, δεν τάζουμε. Ζητάμε τη συστράτευση μαζί μας, κάθε εργαζόμενου, επαγγελματία, αγρότη, ανέργου, συνταξιούχου για να φέρουμε στο προσκήνιο τα πραγματικά προβλήματα του δήμου και των κατοίκων και να αγωνιστούμε για την επίλυσή τους".

Ποιος είναι ο Δώρης Δήμας

Γεννήθηκε στην Ηγουμενίτσα το 1951. Εχει σπουδάσει μαθηματικά στην Αθήνα και Επιχειρησιακή Ερευνα στην Αγγλία. Από το 1977 ζει και εργάζεται στην Ηγουμενίτσα αρχικά σαν φροντιστής, σήμερα σαν έμπορος.

Είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Εχει διατελέσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κατά την περίοδο 1982 - 1986. Σήμερα είναι πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας και αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Α Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ