Πέμπτη 13 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΟΠ σε δύο οικοδομές από το ΣτΕ

Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτές τις αιτήσεις του Εξωραϊστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πηγάδια Βούλας και κατοίκων της περιοχής κατά του Δήμου Βούλας και εξέδωσε δύο αποφάσεις, με τις οποίες αναστέλλονται προσωρινά οι οικοδομικές άδειες για ανέγερση κτιρίου γραφείων στη λεωφόρο Βάρης συνολικής επιφάνειας 593 τ.μ. και ύψους 10,50 μ., καθώς και άλλου πολυτελούς κτιρίου γραφείων και κατοικιών στη λεωφόρο Βουλιαγμένης συνολικής επιφάνειας 662 τ.μ. και ύψους 17,20 μ.

Οπως υποστηρίζουν οι αιτούντες, για το σύνολο του οικισμού Βούλας, αλλά και για τα οικοδομικά τετράγωνα, στα οποία βρίσκονται τα υπό ανέγερση κτίρια, ισχύει ο κανόνας της απαγόρευσης ανέγερσης οικοδομών και η χρησιμοποίησή τους για άλλη χρήση πλην της κατοικίας. Η αποπεράτωση, δε, των εν λόγω οικοδομών, που βρίσκονται μέσα στο σχέδιο πόλης της Βούλας, θα προκαλέσει δυσεπανόρθωτη βλάβη, η οποία συνίσταται στην υποβάθμιση της περιοχής και στην επιδείνωση των οικιστικών συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων.

Η προσωρινή αναστολή των συγκεκριμένων οικοδομικών αδειών ισχύει μέχρι η διοίκηση να διαβιβάσει στο ΣτΕ τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης, ώστε η Επιτροπή Αναστολών να οδηγηθεί σε ασφαλές συμπέρασμα για τον πολεοδομικό χαρακτήρα της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ