Παρασκευή 14 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΠΡΩΗΝ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗΣ"
Εκποιείται ό,τι απέμεινε

Μεγάλης αξίας περιουσιακά στοιχεία και κοιτάσματα της εταιρίας παίρνουν το δρόμο της εκποίησης σε "τιμή ευκαιρίας"

ΧΑΛΚΙΔΑ (Του ανταποκριτή μας).-

Αρχισε ο εκπλειστηριασμός, έναντι τιμήματος 370 εκατομμυρίων δραχμών, το οποίο επιδίκασε το Εφετείο, της κινητής και ακίνητης περιουσίας που έχει απομείνει στην επιχείρηση παραγωγής λευκολίθου και δίπυρης μαγνησίας "πρώην Παπαστρατή" στο Μαντούδι.

Η επιχείρηση βγήκε στο "σφυρί" κομμάτι - κομμάτι, αφού επί εφτά χρόνια καταληστεύτηκε από τις "εκκαθαρίσεις" και ξεπουλήθηκε όλος ο μηχανολογικός και εξορυκτικός της εξοπλισμός. Το 1988 είχε τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης με απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για να έρθει το 1990 η κυβέρνηση της ΝΔ να την κλείσει, στέλνοντας στην ανεργία 350 εργαζόμενους.

Τώρα, γράφεται η "τελευταία πράξη" του δράματος, με τον ιδιοκτήτη της ΒΙΟΜΑΓΝ (πρώην Σκαλιστήρη) Κ. Βαρβούτη,να καραδοκεί για το "φιλέτο" των 10 εκατομμυρίων τόνων μη αποκαλυφθέντος κοιτάσματος, αξίας αρκετών δισεκατομμυρίων δραχμών. Ηδη, έχουν γίνει δυο πλειστηριασμοί πάγιων στοιχείων και εκποιήθηκε έκταση 45 στρεμμάτων στο λιμάνι Μαντουδίου (Κυμάσι) έναντι 75 εκατομμυρίων δραχμών στην Κοινότητα Μαντουδίου και στον πιο πρόσφατο (29/7) πλειστηριασμό, πουλήθηκε μηχανολογικός εξοπλισμός αξίας 25 εκατομμυρίων δραχμών.

Ιδιαίτερη σημασία έχει, όμως, η πρόθεση των κυβερνώντων να παραδώσουν τα διαπιστωμένα από έρευνες κοιτάσματα λευκολίθου, στον "εκλεκτό τους" Κ. Βαρβούτη και σε λίαν εξευτελιστική τιμή, αφού κάθε πλειστηριασμός γίνεται με μείωση του αρχικού τμήματος κατά 10%.

Ηδη, η τιμή έχει φτάσει στα 310 εκατομμύρια δραχμές (αρχική τιμή εκκίνησης 370 εκατομμύρια δραχμές) και στον επόμενο πλειστηριασμό θα φτάσει τα 270 εκατομμύρια δραχμές και έπεται συνέχεια ...προς τα κάτω.

Στο μεταξύ, έχουν κατατεθεί σχετικά δυο μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα Χαλκίδας,από τον νομικό σύμβουλο της πρώην ιδιοκτήτριας των "μεταλλείων Παπαστρατή", Αρτέμιδας Κωστόπουλου (κόρη του Γρ. Παπαστρατή).

Σ' αυτές, ισχυρίζεται ότι σε παράνομο και νομικά ανυπόστατο, πλειστηριασμό μεταλλούχων σωρών που διενήργησε στις 3/7/97 η ΠΑΕΓΑΕ (Προνομιούχος Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Αποθηκών Ελλάδας), εκπλειστηριάστηκε μέρος αυτών των μεταλλούχων σωρών στο ποσό των 27 εκατομμυρίων δραχμών, ενώ η αξία των μεταλλευμάτων είναι αποδεδειγμένη της τάξεως των 2 δισεκατομμυρίων! Η ΠΑΕΓΑΕ είναι θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, στην οποία είναι ενέχυρο οι μεταλλούχοι σωροί έναντι δανείου 930 εκατομμυρίων δραχμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ