Παρασκευή 14 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οχι άλλα εμπόδια!

Την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης στους άνεργους της Εύβοιας, ζητούν με Ερώτησή τους βουλευτές του ΚΚΕ

Το "σίριαλ" καθυστερήσεων και εμποδίων στην καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους άνεργους της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, επισημαίνουν σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Μ. Κωστόπουλος.

Στο κείμενο της Ερώτησης τονίζεται: "Το υπουργείο Εργασίας και η διοίκηση του ΟΑΕΔ μετά από μεγάλη κυοφορία, που διήρκεσε πάνω από 7 μήνες αποφάσισε την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 150.000 δραχμών στους άνεργους της Βορειοκεντρικής Εύβοιας. Παρόλο που ήδη βρισκόμαστε στα μέσα Αυγούστου οι άνεργοι δεν έχουν πάρει ακόμα την ενίσχυση, η οποία έπρεπε να είχε καταβληθεί τα περασμένα Χριστούγεννα! Η υπόθεση αυτή έχει μετατραπεί σε ένα ατελείωτο σίριαλ καθυστερήσεων και εμποδίων. Για παράδειγμα, ενώ τα χρήματα έχουν φτάσει στον ΟΑΕΔ Χαλκίδας, καινούριο "κώλυμα" παρουσιάστηκε, αφού η διευθύντρια του τοπικού ΟΑΕΔ επικαλείται έλλειψη προσωπικού... λόγω αδειών και παραπέμπει την καταβολή της ενίσχυσης μετά την επιστροφή του προσωπικού από τις διακοπές του...".

Ο υπουργός Εργασίας ερωτάται ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε: "α) Να καταβληθεί άμεσα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους άνεργους της Βορειοκεντρικής Εύβοιας. β) Να στελεχωθεί το τοπικό παράρτημα Χαλκίδας του ΟΑΕΔ με το απαραίτητο προσωπικό, προκειμένου να καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες, πολύ περισσότερο μάλιστα που στο Νομό Εύβοιας η ανεργία αγκαλιάζει 20.000 άτομα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ