Παρασκευή 14 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ"
Παρέμβαση για τις μεταθέσεις

Αντίθετοι στις αναγκαστικές μεταθέσεις 18 εργαζομένων δήλωσαν τοπικοί φορείς, σε σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας

Την αντίθεσή τους στις επιχειρούμενες, εκβιαστικές, μεταθέσεις 18 εργαζομένων από το εργοστάσιο της "Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης" (ΕΒΖ) της Ορεστιάδας σ' αυτό της Λάρισας, εξέφρασαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ στην Ορεστιάδα με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου της πόλης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μαζικών φορέων, αντιπροσωπείες κομμάτων και βουλευτές του νομού.

Για την ανάκληση των μεταθέσεων αποφασίστηκε να εκδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τη διεύθυνση της ΕΒΖ και συμπαράστασης προς τους 18 εργαζόμενους, καθώς επίσης και να συσταθεί επιτροπή που άμεσα θα επισκεφτεί τη διεύθυνση της ΕΒΖ, με αίτημα να ανακληθούν οι μεταθέσεις.

Ωστόσο, οι τοποθετήσεις της πλειοψηφίας των φορέων περιορίστηκαν στο συγκεκριμένο ζήτημα, με "έκφραση συμπάθειας" προς τους εργαζόμενους, μέσα σε ένα προεκλογικό κλίμα...

Αντίθετα, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Στ. Γκατζίδης,όχι μόνο εξέφρασε την αντίθεση του Κόμματος στη μεθόδευση των μεταθέσεων, αλλά αναφέρθηκε και στο συνολικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη χώρα μας η Ζαχαρουργία και η Τευτλοκαλλιέργεια,εξαιτίας τόσο των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όσο και της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής. Επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους και τους αγρότες, μαζί με τα επιμέρους προβλήματα να στρέψουν την προσοχή τους και στο κύριο, το οποίο είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της "Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης" και με κάθε μέσο να υπερασπίσουν το δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κακά μαντάτα για τη Βιομηχανία Ζάχαρης (2016-03-10 00:00:00.0)
Περιοδεία στην ΕΒΖ Ορεστιάδας (2012-09-05 00:00:00.0)
Σε κινητοποιήσεις από χτες (2007-08-25 00:00:00.0)
Δράση ενάντια στο κλείσιμο! (2006-11-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ