Τρίτη 18 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ",ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΑΒΡΑΜΙΔΗ
Για μια ΤΑ, μπροστάρη στους αγώνες

- Συχνά τονίζετε την ανάγκη μιας άλλης πολιτικής στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων. Ποια είναι αυτή και ποια είναι η ουσιαστικότερη διαφορά σας από τις άλλες παρατάξεις;

- Η ΔΔΕ αγωνίζεται για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση θεσμό λαϊκό, καταξιωμένο στη συνείδηση των πολιτών, για άμεση και αποφασιστική συμμετοχή των δημοτών στα δρώμενα της πόλης τους. Μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα ενδιαφέρεται και θα παλεύει για τα πιο μεγάλα και εθνικά ως τα τα πιο μικρά και τοπικά προβλήματα, πάντοτε με τη συμμετοχή των πολιτών. Για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση και έναν δήμο που δε θα είναι υπηρέτης της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, αλλά του λαού, της πόλης και του θεσμού. Που στο κέντρο της προσοχής θα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του και όχι η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων. Εμείς θέλουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση να παλεύει και να διεκδικεί μαζί με τους δημότες και όχι να επαιτεί.

Η ΔΔΕ θέλει το δήμο στο λαό και το λαό στο δήμο. Αυτή είναι και η πιο ουσιαστική διαφορά από τις άλλες παρατάξεις.

- Η Καλλιθέα είναι μια κατ' εξοχήν εργατούπολη με έντονες τις επιπτώσεις από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. Ποια είναι η θέση της ΔΔΕ απέναντι στα προβλήματα που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει ο λαός;

- Η θέση της ΔΔΕ είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση να σταθεί μπροστάρης στους αγώνες του λαού, για την απόκρουση της ολομέτωπης επίθεσης που γίνεται τον τελευταίο καιρό στα κεκτημένα και το εισόδημά του με μια σειρά νόμων και αποφάσεων της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της. Η ΔΔΕ ήταν και θα είναι πάντα στο πλευρό των εργαζομένων. Στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει τους αγώνες τους για τη δικαίωσή τους.

Θεωρεί ότι τα προβλήματα των εργαζομένων είναι και προβλήματα του δήμου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ότι η αντιμετώπισή τους με κοινό αγώνα, υποχρέωσή μας.

- Τα έργα για την Ολυμπιάδα ασφαλώς θα επηρεάσουν και την Καλλιθέα. Ποια είναι η θέση της ΔΔΕ ενόψει αυτής της καταστροφής;

- Η ΔΔΕ πέρα από την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να μάχεται στο πλευρό του λαού για τα δίκαια αιτήματά του, έχει συγκεκριμένες προτάσεις για τα έργα που θα εξυπηρετήσουν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Σε γενικές γραμμές όμως προτείνουμε:

  • Αποκέντρωση των εγκαταστάσεων και των δραστηριοτήτων εντός και εκτός λεκανοπεδίου, με προτεραιότητα στις υποβαθμισμένες περιοχές και όχι συγκέντρωση στις ήδη κορεσμένες περιοχές.
  • Συστηματική προσφυγή στην αρχή της επανάχρησης με αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού κτιρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων και όχι χωροθετήσεις που εντείνουν τις τάσεις επέκτασης του πολεοδομικού συγκροτήματος, που προκαλούν κατασπατάληση ελευθέρων χώρων και φυσικών πόρων.
  • Σχεδιασμό των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου σε μια προοπτική φιλική για την πόλη και το περιβάλλον και όχι ένταση των αρνητικών χαρακτηριστικών της πόλης.
  • "Οχι" στη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης και στους χορηγούς, "όχι" το μάνατζμεντ στους ιδιώτες και ασφαλώς "ναι" στην παραχώρηση για τη χρήση όλων των εγκαταστάσεων, μετά τη λήξη των αγώνων, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την εξυπηρέτηση του λαού.

Ρ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ