Τρίτη 18 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φουσκώνουν τα πανιά των ιμπεριαλιστών

Να διαμορφώσει αποφασιστική στάση ενάντια στη Γιουγκοσλαβία για τα γεγονότα του Κοσσυφοπεδίου, κάλεσε ο υπουργός Αμυνας της Ελλάδας, ανήμερα της Παναγιάς, το ΝΑΤΟ, καλώντας το "να στείλει, από τώρα, μήνυμα" και δηλώνοντας, ουσιαστικά και εκ των προτέρων, την κυβερνητική συγκατάθεση στη σχεδιαζόμενη τυχοδιωκτική επέμβαση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών στο Κοσσυφοπέδιο! "Πιστεύω, δήλωσε χαρακτηριστικά - λες ως εντεταλμένος εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ... - ο Α. Τσοχατζόπουλος, ότι το ΝΑΤΟ καλώς κάνει και πραγματοποιεί τις ασκήσεις του (στην Αλβανία). Πρέπει να στείλει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας (στο Βελιγράδι). Βεβαίως, χρειάζονται αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, για να κινηθεί έμπρακτα περισσότερο αποφασιστικά το ΝΑΤΟ. Το μήνυμα, όμως, πρέπει να σταλεί από τώρα", είπε ωμά ο Α. Τσοχατζόπουλος!

Ολα αυτά και όσα ακόμα είπε και αφορούσαν ευθύνες (που επέρριψε στον Μιλόσεβιτς αποκλειστικά... ) για τις εξελίξεις στο Κόσσοβο αλλά και σχετικά με τα προηγηθέντα σε Βοσνία - Ερζεγοβίνη, δεν αποτελούν παρά αντιγραφή των ιμπεριαλιστικών "επιχειρημάτων" που αναζητούν προσχήματα για τις επεμβάσεις τους. Και αποκαλύπτουν πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει προσχωρήσει πλήρως στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος των λαών των Βαλκανίων αδιαφορώντας για τις οδυνηρές συνέπειες που θα έχει μια τέτοια επέμβαση στην περιοχή και για τη χώρα μας. Δεν αποκλείεται, ακόμα, οι δηλώσεις αυτές να αποτελούν και προαναγγελία της πολεμικής επέμβασης που προετοιμάζεται με τις ασκήσεις ετοιμότητας των ΝΑΤΟικών δυνάμεων δίπλα στα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου, στη Β. Αλβανία.

Φαίνεται λοιπόν, ότι η τελευταία συγνώμη της κυβέρνησης Σημίτη προς τον Κλίντον, μετά τις φραστικές "ακρότητες" Πάγκαλου, εμπεριείχε ως πειστήριο της εσχάτης υποτέλειάς της και τη δημόσια αποδοχή, από την κυβέρνηση, της ΑμερικανοΝΑΤΟικής στρατιωτικής επέμβασης στο Κόσσοβο... Και, βεβαίως, για να δικαιολογηθεί αυτή η ανοιχτή υποστήριξη - και προτροπή! - έπρεπε να γίνει αποδεκτή από την ελληνική κυβέρνηση και η σχετική επιχειρηματολογία των Αμερικανών, της ανεστραμμένης πραγματικότητας. Οπου, οι εγκληματίες επεμβασίες ΑμερικανοΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστές που, με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα μοιράζουν τα Βαλκάνια, μακελεύοντας τους λαούς τους, βαφτίζονται ως εγγυητές του διεθνούς δικαίου. Και τα θύματα που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους να διαφεντεύουν την πατρίδα τους αντί να επιλέγουν την υποταγή στο καθεστώς της "νέας ιμπεριαλιστικής τάξης", ονομάζονται εγκληματίες.

Βεβαίως το όνειδος του υποτακτικού που διάλεξε η κυβέρνηση και διακήρυξε με τις δηλώσεις του ο Α. Τσοχατζόπουλος, αφορά αποκλειστικά την ίδια και δεν αγγίζει τον ελληνικό λαό που αντιστέκεται στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Ομως, οι τελευταίες αυτές δηλώσεις - ομολογία συμμετοχής και συνενοχής της κυβέρνησης στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών - δημιουργούν μείζον πολιτικό πρόβλημα, μια ακόμα πιο επικίνδυνη εξέλιξη στο "παζλ" των βαλκανικών εξελίξεων. Καθώς δίνουν στους Αμερικανούς το "πράσινο φως" να προχωρήσουν στην προετοιμαζόμενη εγκληματική επέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο και να συνεχίσουν το αποσχιστικό διαμελιστικό τους έργο, αξιοποιώντας τις διάφορες μειονότητες, και ουσιαστικά, φουσκώνουν τα πανιά τους, να συνεχίσουν και νοτιότερα, σε Κύπρο και Αιγαίο για να επιβάλουν "ντε φάκτο" τα διαμελιστικά τους σχέδια. Από την άποψη αυτή, κι ενώ είναι δηλωμένες οι σχετικές θέσεις και προθέσεις των Αμερικανών ιμπεριαλιστών, η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδείχνεται πιο επικίνδυνη όχι μόνον για την ειρήνη στα Βαλκάνια αλλά και για τα συμφέροντα της χώρας και του λαού. Σ' αυτήν την πολιτική, ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να βάλει φραγμό, τώρα, πριν είναι αργά, με την κινητοποίησή του και την καταδίκη της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ