Τρίτη 18 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώθηκε...

ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ, το Σαββατοκύριακο που πέρασε, αυτό του Δεκαπενταύγουστου δηλαδή, οφείλουμε να το αφιερώσουμε στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο, ο οποίος έκανε, επιτέλους, μια δημόσια εμφάνιση, χρήσιμη για το κοινωνικό σύνολο.

***

Εντάξει, τις υπόλοιπες φορές ήταν σχετικά συγκρατημένος. Αλλά στην Παναγία Σουμελά, κάτι η γιορτή, κάτι τα στρατιωτικά αγήματα, κάτι οι κανονιοβολισμοι, κάτι το γενικό κλίμα που παρατηρείται εκείνες τις μέρες... Δε συγκρατήθηκε, εκδηλώθηκε!

*******

Βλέπετε, ήταν ταυτόχρονα και η γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων...

***

Οχι πως ξάφνιασε βέβαια όσους έχουν παρατηρήσει κάπως την περίπτωσή του πιο προσεκτικά. Αλλά σίγουρα πλέον όλος ο κόσμος - εκτός από αυτούς που δεν ήθελαν, βέβαια - κατάλαβε περί τίνος πρόκειται.

***

Το γεγονός πως εθνικιστικοί θύλακες ήταν ανέκαθεν μπλεγμένοι με την Εκκλησία, δεν είναι κάτι καινούριο. Ομως, με τις δηλώσεις του, ο Χριστόδουλος, όχι μόνο τους νομιμοποίησε, αλλά ...τους έδωσε και νέους στόχους.

***

Σύμφωνα με όσα είπε, θέλει να πάει "επικεφαλής του ελληνισμού" στον Πόντο και γενικώς στις "αλύτρωτες πατρίδες", αφού πιστεύει "στις μεγάλες ιδέες".

***

Καλό του ταξίδι και να μας γράφει. Δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι δε θα πάει. Για τον ...ελληνισμό είναι που αμφιβάλλουμε, αν θα ακολουθήσει. Εχει μάθει πια από τέτοια.

***

ΜΑΛΛΟΝ παρεξήγησαν κάπως την έννοια της ελληνικής φιλοξενίας οι Τούρκοι τουρίστες, που θεώρησαν ότι καλό ήταν να αναρτήσουν μια τουρκική σημαία στην Κάλυμνο...

***

Δεν τους αρέσει να κάνουν βόλτες με το κότερό τους στο Αιγαίο; Μια χαρά είναι και δεν τους πείραξε κανείς. Το προτιμούν, άραγε, γεμάτο αντιτορπιλικά και υποβρύχια;

***

Τέλος πάντων, επειδή τίποτε από αυτά τα πράγματα δεν είναι τυχαίο, δε θα ήταν καλό οι εθνικιστές της Τουρκίας να σκεφτούν κανένα άλλο κόλπο; Αυτό το είδαμε στα Ιμια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ