Τρίτη 18 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
"Δημοκρατικές ευαισθησίες" κατά το δοκούν

Ανακοίνωση - απάντηση σε επιστολή του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Αιγαίου

Σε απάντηση της επιστολής του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Αιγαίου, που θέλει, υποτίθεται, να "αποκαταστήσει την αλήθεια", και να απαντήσει σε δημοσίευμα του "Ρ" της 29/7/98, που περιείχε ανακοίνωση της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ, σχετικά με την επιλεκτική άρνηση του λόγου, σε εκπρόσωπο του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της 2ης Συνάντησης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ομογενών, που πραγματοποιήθηκε στο νησί, η ΝΕ Χίου του ΚΚΕ,έδωσε στη δημοσιότητα νέα αναλυτική ανακοίνωση, με την οποία αποκαλύπτει τις "ευαισθησίες", αλλά και τις προθέσεις, τόσο της υπουργού Αιγαίου, όσο και της κυβέρνησης. Σε αυτή αρχικά υπογραμμίζονται τα εξής:

"Το Γραφείο Τύπου της υπουργού Αιγαίου κ. Παπαζώη θεώρησε υποχρέωσή του ν' αποκαταστήσει την "αλήθεια" πάνω στα πραγματικά γεγονότα όσον αφορά την προσπάθεια φίμωσης του Γραμματέα της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της 2ης Συνάντησης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ομογενών, που πραγματοποιήθηκε στο Ομήρειο της Χίου στις 27/7/98. Πριν απαντήσουμε επί της πολιτικής ουσίας του θέματος αξίζει τον κόπο να δούμε την πολιτική μεθόδευση του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ.

α. Γνωρίζει το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Αιγαίου την πρόσκληση που εστάλη στη ΝΕ Χίου του ΚΚΕ;

Αν όχι, του τη θυμίζουμε: "Στόχος αυτής της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου... θα συζητηθούν θέματα που αφορούν το Αιγαίο".

β. Γνωρίζει την έλλειψη συντονισμού στην όλη εκδήλωση (έλλειψη προεδρείου, προγράμματος εργασιών, διαδικασία καθορισμού ομιλητών κλπ.)

γ. Γνωρίζει ότι συνέπεια αυτών δεν κατέληξε πουθενά η όλη εκδήλωση. Χαρακτηριστικό του όλου κλίματος και της άγνοιας είναι η ίδια η απάντηση του Γραφείου Τύπου, που, ενώ αναφέρει την αντίδραση του ομογενή βουλευτή από τον Καναδά, που ήταν στο βήμα, άρα είχε και το λόγο, παρακάτω αναφέρει ότι εκείνη τη στιγμή μιλούσε η κ. Παπαζώη. Το ΚΚΕ ζήτησε το λόγο από την κ. Παπαζώη λόγω έλλειψης προεδρείου".

Απαντώντας στο δεύτερο σκέλος της επιστολής του υπουργείου, ότι "δεν έγινε κατανοητό (σ.σ. από το ΚΚΕ) το αντικείμενο της συνάντησης" και ότι "οι ισχυρισμοί περί φίμωσης δεν έχουν καμία θέση σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα", η ανακοίνωση της ΝΕ σημειώνει:

"Ο πολιτικός καιροσκοπικός της κυβέρνησης να κάνει συζητήσεις χωρίς νόημα και περιεχόμενο φάνηκε και σ' αυτή τη συνάντηση, όπου η κ. υπουργός και η πολιτική που πρεσβεύει άγονταν και φέρονταν απ' τις τοποθετήσεις των ομογενών, βάσει της χώρας προέλευσής του. Αποτέλεσμα είναι να καταστρατηγηθεί ο στόχος της συνάντησης και να παραμορφωθεί το όλο πλαίσιο της εκδήλωσης(βλέπε "Στόχο συνάντησης" στην πρόσκληση και "αντικείμενο συνάντησης" στην απάντηση του Γραφείου Τύπου), όπου οι στόχοι αλλάζουν με βάση το αποτέλεσμα (;).

Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν οι ομεγενείς βουλευτές να ενημερωθούν για τα προβλήματα και τους κινδύνους στο Αιγαίο και να τα κατανοήσουν, αν δε γίνει και αναφορά των κομμάτων στις θέσεις του, τόσο για τα αίτια πρόκλησής τους, όσο και στους τρόπους αντιμετώπισής τους".

Τα περί φίμωσης, σίγουρα δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική χώρα, αλλά έχουν θέση στην Ελλάδα και ειδικότερα στην κυβερνητική πολιτική. Και απόδειξη αυτού του ισχυρισμού μας αποτελεί η διαμαρτυρία του ομογενή βουλευτή, στη διακοπή της ομιλίας του που με έμφαση αναφέρετε στην (ανακοίνωση - απάντηση του Γρ. Τύπου) ότι ήρθαμε εδώ.. για να μιλήσουμε (εμείς;) και να ακούσετε (εσείς;).

Αν αυτή είναι δημοκρατική συμπεριφορά, άξια να την επικαλείστε ως κυβέρνηση δημοκρατικής χώρας, χαιρόμαστε που το ΚΚΕ δε διαθέτει τις δημοκρατικές ευαισθησίες του ΠΑΣΟΚ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ