Τρίτη 18 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΧΑΝΙΩΝ"
Κάλεσμα λαϊκής συσπείρωσης

Ο Γιώργος Νταγκουνάκης είναι ο υποψήφιος Νομάρχης Χανίων της ΝΑΣ. "Θα συνεχίσουμε τον αγώνα υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων", επισήμανε ο υποψήφιος της ΝΑΣ, σε συνέντευξη Τύπου

Τον Γιώργο Νταγκουνάκη,42 χρονών, γεωτεχνικό, υπάλληλο του δήμου, θα υποστηρίξει για υποψήφιο Νομάρχη η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ) Χανίων. Αυτό ανακοίνωσε η Γραμματεία της ΝΑΣ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Γ. Νταγκουνάκης, που είναι γνωστός στα Χανιά για τη συνδικαλιστική του δράση στο χώρο των γεωτεχνικών και των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και για την πολιτική του δράση σαν γραμματέας της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Χανιώτες να στηρίξουν τη ΝΑΣ και τον αγωνιστικό συνδυασμό που θα συγκροτήσει για να στείλουν αποτελεσματικό μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

"Η ΝΑΣ δεν ξεφύτρωσε ξαφνικά, επισήμανε στην ομιλία του. Ο κόσμος μάς γνωρίζει και ως Κίνηση και ως πρόσωπα, αφού αρκετές φορές έχουμε μιλήσει μαζί του για τις θέσεις μας, για την κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη γενικότερη κατάσταση. Ποτέ δεν κρυφτήκαμε πίσω από ταμπέλες δήθεν "ανεξάρτητου" και "αδέσμευτου", όπως κάνουν κάποιοι άλλοι. Η ταυτότητά μας δίνεται στις θέσεις που έχουμε διακηρύξει για το θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Η δέσμευσή μας είναι μία, τόνισε ο υποψήφιος Νομάρχης. Θα συνεχίσουμε την αγωνιστική στάση υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων μέσα και έξω από τη Νομαρχία και θα αντιταχτούμε στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις, στη λογική του μονόδρομου, τύπου ΟΝΕ, και άλλων επιλογών της πλουτοκρατίας που προωθούνται μέσα από την Ευρωπαϊκή Ενωση ή το ΝΑΤΟ".

Μιλώντας για τη δράση της ΝΑΣ το προηγούμενο διάστημα και την όξυνση των προβλημάτων στο νομό, ο υποψήφιος Νομάρχης τόνισε: "Η ΝΑΣ παρά το ότι δεν είχε εκπρόσωπο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, είχε αρκετές και ουσιαστικές παρεμβάσεις μέσα στο λαό για τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής.

Δε λείψαμε, όπως έκαναν άλλοι υποψήφιοι, από τους αγώνες που έδωσε ο λαός και η νεολαία του νομού μας τα τελευταία χρόνια για να υπερασπίσουν δικαιώματα και κατακτήσεις που έχουν βάλει στο στόχαστρο κυβέρνηση, πολυεθνικές και συνεταίροι της. Σε πολλούς από αυτούς δεν ήμασταν απλά παρόντες αλλά και στην πρώτη γραμμή. Να θυμίσουμε τους αγώνες των ναυτεργατών, των αγροτών, των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλων τμημάτων, των εκπαιδευτικών, των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, των μαθητών.

Δε δεχτήκαμε τη λογική να μετατρέπεται το νησί μας σε ορμητήριο πολεμικών ενεργειών του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων σε βάρος των γειτονικών λαών και στηρίξαμε τους φιλειρηνικούς και αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν στο νομό μας, σε αντίθεση με άλλους που δέχονταν τον Μπερνς στα γραφεία τους ή σιωπούσαν ένοχα σε τέτοιες ενέργειες.

Ενημερώσαμε το λαό, τόνισε ο υποψήφιος Νομάρχης, για τις πραγματικές αιτίες που βρίσκονται πίσω από ενέργειες σαν και αυτές της Νομάρχου που αποφάσισε να καταργηθεί η κυριακάτικη αργία στο νομό για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, στις μεθοδεύσεις για ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση οργανισμών με κοινωνική προσφορά όπως το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, το παράρτημα του ΙΓΜΕ και τόσα άλλα.

Δε μασήσαμε τα λόγια μας όταν χρειάστηκε να πούμε τι φταίει για τη συρρίκνωση της αγροτιάς και την κατάσταση που διαμορφώθηκε με τις τιμές στο λάδι και τα πορτοκάλια, με την κτηνοτροφία και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Δε μετρήσαμε μήπως έχουμε πολιτικό κόστος όταν πήραμε ξεκάθαρη θέση για τα σκουπίδια. Οτι δηλαδή όλες οι σύγχρονες εγκαταστάσεις που απαιτούνται, μπορούν να γίνουν στην τοποθεσία που βρίσκεται σήμερα ο Κουρουπητός.

Δεν κρυφτήκαμε πίσω από "ναι μεν αλλά", όταν μπήκε θέμα ναρκωτικών και διαχωρισμού τους σε μαλακά και σκληρά. Αντίθετα πήραμε μέτρα να φτάσει πιο δυνατά η φωνή μας, ότι η νεολαία πρέπει να πει "όχι" σε όλα τα ναρκωτικά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ