Τρίτη 18 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λαϊκή αντίδραση και αντίσταση ΤΩΡΑ!

Κοινή δήλωση του υποψήφιου νομάρχη Μιχάλη Σπυριδάκη και του υποψήφιου δημάρχου Αγάπιου Σαχίνη, για τη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης του νομού

"Να σταματήσει τώρα το κλείσιμο των εργοστασίων και το ξεπούλημα των επιχειρήσεων", ζητούν με κοινή του δήλωση ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης Μιχάλης Σπυριδάκης και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης και καλούν τους εργαζόμενους να σκεφθούν την ώρα που θα βρίσκονται στην κάλπη ποια θα είναι η επόμενη μέρα, τι προβλήματα θα φορτωθούν ακόμα στις πλάτες του λαού, αν υπερψηφιστούν οι υποψήφιοι των πολιτικών δυνάμεων, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

Η κοινή δήλωση των δύο παραπάνω υποψηφίων έχει ως εξής:

"Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, το τελευταίο διάστημα, διαπιστώνουμε ότι δύο μήνες πριν τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, γινόμαστε μάρτυρες μεθοδεύσεων, που οδηγούν σε μεγαλύτερη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης του νομού μας. Ιδιωτικοποιείται η ΕΛΒΟ, η "Βαλκάν" κάτω από την πίεση των τραπεζών οδηγείται στο κλείσιμο. Η Ομοσπονδία Γεωργικών Συνεταιρισμών περνά στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου. Περισσότεροι άνεργοι στην πόλη, έρμαια των πολυεθνικών οι μικρομεσαίοι αγρότες, αυτά θα είναι άμεσα τα αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, ενώ το νομοσχέδιο για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, εξυπηρετεί τη λογική προετοιμασίας φτηνών εργατικών χεριών από την εφηβική ηλικία. Κι ενώ φουντώνει ο προεκλογικός αγώνας, οι υποψήφιοι δήμαρχοι καινομάρχες τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και της γύρω περιοχής, που στηρίζουν τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ κάνουν πως δε βλέπουν το έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος των εργαζομένων του νομού. Οι λόγοι γι' αυτή τη στάση είναι η συμφωνία τους στην προοπτική που βλέπουν για την πόλη και το νομό μας:

Μια πόλη και μια περιοχή που, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της ΕΕ και της κυβέρνησης, προορίζεται σαν χώρος παροχής υπηρεσιών στο πολυεθνικό κεφάλαιο, για να πετύχει τους οικονομικούς πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους του στα Βαλκάνια και την παρευξείνια περιοχή. Αυτή τη λογική εξυπηρετούν οι μεγαλόστομες εκφράσεις για Θεσσαλονίκη Μητρόπολη των Βαλκανίων και χρηματιστηριακό κέντρο της περιοχής, οι προτάσεις τους για τα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα. Ποια προϊόντα και προς το συμφέρον τίνος θα μεταφέρονται όταν η παραγωγή στο νομό φθίνει διαρκώς ή ξεπουλιέται στο ιδιωτικό κεφάλαιο;

Απέναντι σε μια τέτοια πολιτική χρειάζεται να ξεσηκωθεί λαϊκή αντίδραση και αντίσταση ΤΩΡΑ. Πρώτο βήμα αποτελεί η καταδίκη στις Δημοτικές - Νομαρχιακές εκλογές, με το μαύρισμα όλων όσοι συμφωνούν μαζί της και την υπερψήφιση της ΝΑΣΘ και της ΔΑΚΘ, των μόνων παρατάξεων στο Νομό και στο Δήμο Θεσσαλονίκης που προβάλλουν και παλεύουν για μια άλλου τύπου ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων. Μια ανάπτυξη που θα αξιοποιεί τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της περιοχής και θα στηρίζεται σε έναν εκσυγχρονισμένο δημόσιο τομέα που δε θα χρησιμοποιείται για την εξασφάλιση της κομματικής πελατείας.

Γι' αυτό είμαστε αντίθετοι στο κλείσιμο των εργοστασίων, στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΟΥΘ, της ΔΕΘ, του Λιμανιού.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους - συνταξιούχους, γυναίκες και νέους να σκεφτούν την ώρα που θα βρίσκονται στην κάλπη ποια θα είναι η επόμενη ημέρα, τι προβλήματα θα φορτωθούν ακόμα στις πλάτες του λαού, αν υπερψηφιστούν οι υποψήφιοι των πολιτικών δυνάμεων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

Η ψήφος στις ΔΑΚΘ και ΝΑΣΘ σημαίνει ότι οι εκλεγμένοι δημοτικοί - νομαρχιακοί σύμβουλοι θα παλέψουν ανυποχώρητα μαζί σου για την αντιμετώπιση τόσο των τοπικών όσο και γενικότερων προβλημάτων", καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ