Τρίτη 18 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βάλε μέσα τον ... Οφορίκουε!

Το παν είναι να ενδιαφέρεσαι και να δουλεύεις για το καλό του λαού. Επειδή, δε, ο λαός υπεράνω όλων θέτει την ομαδάρα του, γι' αυτό και οι κυβερνώντες - ακριβώς επειδή πρέπει να συνταυτιστούν με το λαϊκό αίσθημα - έχουν υποχρέωση και καθήκον να στηρίξουν το λαό διά της υποστηρίξεως της ομαδάρας. Εν προκειμένω, τον Ολυμπιακό. Μόνο που ο Ολυμπιακός - ο οποίος από εποχής Κοσκωτά είναι γνωστό ότι αποτελεί "ιδέα" - έχει και έναν πρόεδρο, έχει έναν ιδιοκτήτη. Ο πρόεδρος, ο ιδιοκτήτης του "Θρύλου" είναι βεβαίως - βεβαίως ο Σ. Κόκκαλης.

Τι να κάνει, λοιπόν, η κυβέρνηση. Αν και δεν το επιθυμεί, είναι αναγκασμένη, για το καλό του λαού φυσικά, να στηρίζει τον Ολυμπιακό. Με άλλα λόγια, να στηρίζει τον πρόεδρό του, τον κ. Κόκκαλη. Για να ανακεφαλαιώσουμε, λοιπόν, όπως αντιλαμβάνονται όλοι, εκείνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι το καλό του "Θρύλου". Παρεμπιπτόντως και εξ ανάγκης ασχολείται η κυβέρνηση με τον κ. Κόκκαλη... Στα πλαίσια αυτής της ...παρεμπίπτουσας ενασχόλησης, ο πρωθυπουργός υπήρξε εξαιρετικά σαφής σε μια από τις τελευταίες συσκέψεις στο Μαξίμου, με θέμα τις δημοτικές εκλογές στον Πειραιά (σ.σ.: Αν νομίζετε ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ δημοτικών εκλογών και Ολυμπιακού, πλανάσθε πλάνην οικτράν, διότι, κύριε, ο Ολυμπιακός, όχι δήμαρχο βγάζει, αλλά και μητροπολίτη, που λέει ο λόγος). Οπερ και ο κύριος πρωθυπουργός συνέστησε στους συνομιλητές του, βουλευτές Πειραιώς και υπουργούς με έδρα τον Πειραιά, όπως ο Ναυτιλίας, τώρα που έρχονται δημοτικές εκλογές, και ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά δεν τα πάει και τόσο καλά, να αντιμετωπιστεί "θετικά" το αίτημα του κ. Κόκκαλη, που ισοδυναμεί με ιδιωτικοποίηση του Σταδίου Καραϊσκάκη...

Μα, εντάξει, θα πείτε τώρα: Αλλά ολόκληρος πρωθυπουργός και να ασχολείται με το ποιο γήπεδο θέλει να "καπαρώσει" ο κ. Κόκκαλης; Ε, αφού τα είπαμε τώρα. Για το καλό του λαού γίνονται όλα, δηλαδή για το καλό του Ολυμπιακού, δηλαδή για το καλό του κυρίου Κόκκαλη. Και ό,τι είναι καλό για τον κύριο Κόκκαλη, είναι καλό και για τον Ολυμπιακό, που σημαίνει ότι είναι καλό για το λαό. Ειδικά για το λαό, που τυγχάνει να διαμένει στον Πειραιά, που, επίσης, τυγχάνει και έδρα του Θρύλου. Απορούμε, δε, γιατί πρέπει να λέμε τόσα πολλά, όταν τα πράγματα είναι τόσο αυτονόητα...

Τώρα, βέβαια, κάποιες κακές γλώσσες υποστηρίζουν ότι ο κύριος Σημίτης σκέφτηκε ότι γίνεται που γίνεται της "διαπλοκής", γιατί να μην κάνουμε και τη διαπλοκή εργαλείο προεκλογικής ψηφοθηρίας; Ας βάλουμε, τουτέστιν, τον εκλεκτό μας υποψήφιο στον Πειραιά να διαφημίζεται περίπου ως υποψήφιος της Ολυμπιακάρας, ας κάνουμε δεκτά και τα "αιτήματα" του κύριου Κόκκαλη (αφού Ολυμπιακός είναι κι αυτός, βρε αδερφέ) και όλο και κανένα ψηφαλάκι παραπάνω θα πέσει από τα παιδιά με τα μυαλά στα κάγκελα.

Νομίζουμε, όμως, ότι η παραπάνω σκέψη του πρωθυπουργού πρέπει να επεκταθεί και στους άλλους δήμους. Εκεί, τουλάχιστον, όπου υπάρχουν προβλήματα με τους κυβερνητικούς υποψήφιους. Παντού, άλλωστε, ζουν φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Για σίγουρα, δε, αποτελέσματα, γιατί το ΠΑΣΟΚ να μην κατεβάσει στην Αθήνα ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον ...Ιβιτς, στη Θεσσαλονίκη ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον ...Οφορίκουε και στον Πειραιά ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον ...Τζόρτζεβιτς; Ετσι είναι, κ. Σημίτη. Η παίζουμε μπάλα ή δεν παίζουμε.

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ